Több mint 300 sorozat, közel 7 ezer órányi tartalom. Ez az HBO GO mérlege hazánkban, és ezek a számok az elkövetkező hetekben és hónapokban pedig még tovább emelkednek. Október után, amikor is a nők vették birtokba a csatornát tévében és online egyaránt, novemberben a hűvösebb, borúsabb időre készülve a hátborzongató tartalmak, a krimik és a thrillerek kerülnek előtérbe.

Az amerikai mozi évtizedei (premier: november 1.)

A premierek sorát nem egy fikciós tartalom, hanem egy dokumentumfilm-sorozat nyitja, amely végigvezeti a nézőket az amerikai mozi történetén, a kezdetektől napjainkig. A produkció feltárja, hogy a hollywoodi filmek milyen kulturális, társadalmi és politikai változásokat eredményeztek, illetve mik voltak a mozit befolyásoló és meghatározó események. A filmrészletek, archív anyagok mellett sztárok, rendezők, producerek, filmkritikusok és – történészek – többek között Ron Howard, Ridley Scott, Tom Hanks, Baz Luhrmann, Morgan Freeman és mások – mondják el véleményüket. A 12 epizódos minisorozat az HBO GO-n szinkronnal és felirattal már november 1-től nézhető, a tévépremier november 11-én lesz a Cinemax2-n.

Alfred Hitchcock munka közben (fotó: THE FILM 1989 INC. ALL RIGHTS RESERVED)

Az úr sötét anyagai (premier: november 4.)

A Watchmen mellett Az úr sötét anyagai a másik legjobban várt sorozat. Philip Pullman klasszikus regénytrilógiáját alapul véve készült el ez a nyolc epizódos fantasy, melynek főhőse a látszólag egyszerű, hétköznapi, ám bátor kislány egy másik világból. Lyra ugyanis egy párhuzamos világ lakója is egyben, melyben a lelke egy állandóan változó állatka képében kíséri egész életében. Amikor a legjobb barátja eltűnik, Lyra nyomozni kezd. Egy bátor fiúval, Will-lel az oldalán ördögi összeesküvés nyomára bukkannak, melynek szálai a messzi északra vezetnek. A sorozat fő szerepeiben Dafne Keen, Ruth Wilson, James McAvoy, Lin-Manuel Miranda, Clarke Peters látható, a tévépremier pedig november 5-én lesz az HBO-n.

Mocsárlény (premier: november 8.)

Igazi ínyencséget szervíroz a horror műfajának rajongói számára az HBO. A Mocsárlény című minisorozat tíz részében azt láthatjuk, amint egy halálos járvány szedi álatozatait egy louisianai kisvárosban. Ez után kutat dr. Arcane, aki hosszú idő után tér vissza szülővárosába. Nem sok időt tölt otthon mire rájön, hogy a közelben található mocsár szörnyű titkot rejt. A Mocsárlény az azonos című, klasszikusnak számító képregény legújabb adaptációja. A sorozat november 8-tól tévében és az HBO GO-n szinkronnal és felirattal egyaránt megtekinthető.

Pillanatkép a Mocsárlényből (fotó: HBO Magyarország)

Santos Dumont (premier: november 11.)

Igaz történet ihlette történelmi dráma színesíti novemberben a hazai HBO kínálatát. A brazil-francia pilóta, feltaláló és léghajós, Alberto Santos-Dumont az előző századforduló nagy változásainak egyik megtestesítője volt. A sorozat végigköveti az életét, gyermekkorától kezdve a párizsi szalonokon át egészen pilótai pályafutásáig. A hat részes történet november 11-től érhető el online, a tévépremierre viszont még várnia kell a magyar közönségnek, ugyanis egyelőre nem kapott még dátumot a bemutató.

Eszmélet (premier: november 17.)

Az egyik legnagyobb dobás a hónap közepére marad. A cseh HBO saját gyártású történelmi kémsorozata már most nemzetközi siker, így hazánkban is szép reményekkel indulhat útnak. A történet 1989-ben, a Szovjetúnió összeomlása idején játszódik. Már érezni a levegőben a változás szelét, amely lassan de biztosan eléri a kelet-európai országokat is. Ennek reményében, tizenkét esztendei száműzetés után Marie és Viktor visszatér Prágába. A hazatérés után azonban gyorsan kiderül, hogy ez végzetes hiba volt a részükről. Viktornak ugyanis drámai körülmények között nyoma vész. Miközben Marie megpróbálja kideríteni, hogy mi történt vele, rájön, hogy nem ő az egyetlen, aki keresi. Több ország titkosszolgálata is igyekszik megtalálni a férfit. A hat részes első évad november 17-én debütál tévében és az HBO GO-n egyaránt.

Jelenet az Eszmélet című sorozatból (fotó: HBO Magyarország)

Az újdonságok mellett számos új évad is elindul novemberben. Nézhető lesz a románai Az Árnyak harmadik és egyben befejező évada (november 20.), a Britannia (november 7.) és a Megtalálsz Párizsban (november 1.) második etapja, rögtön két újabb szezon érkezik a Greenhouse: Sasok és hollókból (november 1. és 4.), illetve hetedik fordulójának tér vissza mindenki kedvelt és rettegett megoldóembere, Ray Donovan (november 18.).

Kiemelt kép: Jelenet a Mocsárlényből, az Eszméletből és Az úr sötét anyagainak plakátfotója, részlet (fotók: HBO Magyarország)