Hétfőn este 20 óra 20 perces kezdettel rajtol a TV2 legújabb gameshow-ja, a Nyomd a gombot, tesó!. A játék nem csak azért lesz egészen izgalmas, mert egyszerre van hozzá szükség tájékozottságra, ügyességre, gyorsaságra, időérzékre, stratégiai gondolkodásra, és persze szerencsére, hanem azért is, mert a bonyolultnak tűnő szabályok ellenére nagyon gyorsan lehet benne pénzt nyerni úgy, hogy közben végtelenül jól szórakoznak a játékosok és persze a nézők is.

A csatorna saját fejlesztésű formátumának ötletgazdája a produkcióban műsorvezetőként is részt vevő Majka volt. Körülbelül egy éve ült le a TV2 vezetőivel, akik nagyon pozitívan fogadták a műsortervét, az azóta eltelt időben pedig közösen dolgoztak azon, hogy a kész műsor minél pörgősebb és élvezhetőbb legyen. A próbajáték alapján elmondhatjuk, hogy ez sikerült is…

Már a játéktér sem mindennapi, két részből áll: a toronyban kell a feltett kérdésekre helyesen válaszolniuk a játkosoknak, ezt követően van arra lehetőség, hogy a páros egyik tagja a zuhanólifttel az arénába menjen, ahol különböző tárgyakat kell összegyűjtenie időre, amihez pénzösszegek tartoznak. Az tudja a legnagyobb nyereményt hazavinni, aki fent fejben erős, lent pedig jól bírja szuflával, és lehető leggyorsabban nyomja a gombokat és fut a hozzájuk tartozó tárgyakkal a gyűjtőpontra, majd a rendelkezésre álló idő alatt kijut az arénából. A játékosoknak sok dologra kell egyszerre odafigyelniük, de persze a tét is ennek megfelelően nagy: aki minden feladatot jól és gyorsan teljesít, az elhozhat akár 50 millió forintot is. Meglátjuk, hogy vajon lesz-e olyan páros, amelyik erre képes is!

Így fog kinézni a Nyomd a gombot, tesó! játéktere (Fotó: TV2 Csoport)

Kiemelt kép: Majka (Fotó: TV2 Csoport)