A napokban jelentették be, hogy a Stephen King regényeiből inspirálódott Castle Rock című sorozat nem tér vissza harmadik évaddal a tévéképernyőkre.

A pszicho-horror sorozat a jelenkor egyik legolvasottabb amerikai írójának munkáin alapszik, köztük olyan művein, mint például a Tortúra vagy A remény rabjai. A történet egy kitalált kisvárosban, Castle Rockban játszódik, amely már számos alkalommal kapott hangsúlyos szerepet King írásaiban vagy tartalmaznak utalásokat a városra. „A Castle Rock egy eredeti suspense-thriller – az első olyan alkotás, amely újragondolja a King-kánon jellegzetes, visszatérő témáit és világait, miközben kapcsolódik is az író legikonikusabb és legkedveltebb történeteihez.” – írja a Port.hu ismertetője. A főszerepekben olyan nevekkel találkozhatunk, mint Andre Holland, Sissy Spacek, Bill Skarsgard, Melanie Lynskey, Scott Glenn, Jane Levy, Terry O’Quinn, Lizzy Caplan, Tim Robbins, Yusra Warsama, Barkhad Abdi vagy Matthew Alan.

A sorozat két évadot élt meg, arról viszont, hogy lesz-e folytatás vagy nem, egészen mostanáig nem volt információ. A Hulu azonban a napokban kiadta a hivatalos közleményt, amely szerint a Castle Rock nem tér vissza több évaddal.

Kiemelt kép: Bill Skarsgård a Castle Rock című sorozatban (Fotó: HBO Go)