Május és június után júliusban is számtalan újdonságot elhoz Magyarországra az HBO. A tévécsatorna nézői és az online videós szolgáltatás, az HBO GO előfizetői a nyár derekán hűsölhetnek skandináv sorozattal, két igaz történet ihlette drámával, orvosos és horror szériával, valamint egy különleges, 1998-as dokumentumsorozattal, amelyet a Holdra szállása 50. évfordulója alkalmából tűznek ismét műsorra.

A legharsányabb hang (premier: július 1.)

A nyár egyik nagy durranása lehet az amerikai Fox News hírcsatorna alapítójáról, és egykori vezetőjéről, Roger Ailesről szóló dráma. A médiamogul felemelkedését és bukását elmesélő sorozat az elmúlt évtizedre fókuszál, arra az időszakra, amelyben Ailes hatalmas politikai befolyást szerzett (több republikánus amerikai elnöknek is dolgozott), mígnem belebukott a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakba. Gabriel Sherman 2014-ben megjelent életrajzi könyvéből Russel Crowe főszereplésével készült sorozat A legharsányabb hang címmel. A további szerepekben Naomi Watts, Sienna Miller, és a Family Guy atyja, Seth MacFarlane is látható lesz.

Gösta (fotó: HBO Magyarország)

Gösta (premier: július 1.)

A skandináv HBO első saját gyártású sorozata júliusban hazánkban is bemutatkozik. A vígjátéksorozat címszereplője egy stockholmi gyermekpszichológus, aki első munkáját egy vidéki kisvárosban kapja. Gösta igyekszik jó benyomást kelteni, és megpróbál ő lenni a világ legkedvesebb embere, aki mindenkinek segít, akivel csak találkozik. A dolgok azonban nem pont úgy alakulnak, ahogy azt eltervezte.

Bízz bennem (premier: július 1.)

Egészen különleges orvosos drámát is láthatnak júliusban a műfaj szerelmesei. A Bízz bennem főszereplője Cath Hardacre, egy nővér, aki meglehetősen nehéz helyzetbe kerül, miután elvesztette az állását. A gödör alján nem lát más lehetőséget, ellopja barátja személyazonosságát, és magát doktornak kiadva Skóciában kezd új életét kislányával. A sorozat első évada négy epizódból áll, és Cath története ezzel véget is ér, ugyanis a második évadban teljesen új irányt vett a széria köszönhetően annak, hogy a főhősnőt alakító Jodie Whittaker a legendás sci-fiben, a Ki vagy, doki?-ban megkapta a címszerepet és kiszállt ebből a kórházi drámából.

Bízz bennem (fotó: HBO Magyarország)

Az úttörő (premier: július 14.)

Az HBO-ra érkező másik igaz történet ihlette sorozat, Az úttörő a spanyol politikus, focimogul és ingatlanmágnás, Jesús Gil életének meglepő és különös történetét tárja a nézők elé. Az Atlético Madrid focicsapat egykori elnöke egyedülálló, ellentmondásos és excentrikus karakter volt, tudta, hogyan kell kapcsolatba lépni az emberekkel, a bulvármédia pedig rajongott érte. Az HBO négyrészes dokumentumfilm-sorozatban dolgozza fel a 2004-ben elhunyt Jesús Gil életét.

Nyugtalanság (premier: július 15.)

Újabb sorozattal bővül az HBO “youngster”, azaz ifjúsági kínálata. A Nyugtalanság azonban csöppet sem matiné, hanem egy horror elemekkel átszőtt dráma, a főszerepben egy 16 éves lánnyal, Beccával, aki távoli vidéken lakó új nevelőszülőkhöz kerül. A család már több gyermeket is befogadott saját, 13 éves fiuk mellé. Becca megpróbál alkalmazkodni a többiekhez, igyekszik megtalálni a helyét, azonban furcsa dolgok történnek körülötte.

Válás (fotó: HBO Magyarország)

Az újdonságok mellett több sorozat is új részekkel folytatódik. Július 2-án elindul a Sarah Jessica Parker és Thomas Haden Church főszereplésével készült keserédes dráma, a Válás harmadik évada. A hónap közepén, 11-én debütál a ’80-as évek elején játszódó Fehér hó második szezonja, mely tovább feszegeti azt, hogyan is borította be a “fehér hó”, azaz a kokain Los Angelest és hogyan változtatta meg alapjaiban a várost. Júliusban újabb “library” tartalommal színesedik az HBO GO felhozatala, megérkezik a korábban hazánkban az AXN NOW nevű online videós platformon bemutatott A varázslók című misztikus dráma mindhárom szezonja. Ezek mellett, a Holdra szállása 50. évfordulója alkalmából július 15-től újra nézhető lesz az 1998-ban készült dokumentumfilm-sorozat, A végtelen szerelmesei – Az Apollo-program.

Kiemelt kép: Válás, A legharsányabb hang és Bízz bennem (fotók: HBO Magyarország)