2015-ben nem telt el úgy nap, hogy ne hallottunk volna Ujj Mészáros Károly filmjéről, a Liza, a rókatündérről. Egyaránt imádták ezt a mozit a nézők és a kritikusok is, sőt külföldön is rendre nagy népszerűségnek örvendett. Így igazából csak az a csoda, hogy egészen 2020-ig kellett várnunk, hogy másik ország is feldolgozza ezt a nem mindennapi, már-már fantasy történetet. A minap érkezett a hír, hogy Indiában, az ország egyik legszebb színésznőjével készülhet el a remake.

A Filmhu beszámolója alapján nagyon úgy fest a helyzet, hogy Bollywoodban szeretnék elkészíteni a Liza, a rókatündér remake-jét, méghozzá Neha Sharmával a főszerepben. A színésznőt a több milliós rajongótábora mellett 2014-ben még a világ hetedik legszebb nőjévé is megválasztották.

Major István, a magyar film producerének elmondása szerint a jogokat még nem adták el az indiai stúdiónak, így még ne vegyük készpénznek a remake-elést. A színésznő viszont ezt nyilatkozta: “Imádtam a magyar filmet, de amellett, hogy minél több inspirációt próbálok nyerni belőle, az a célom, hogy a sajátommá formáljam a karaktert. Rendkívül lelkes vagyok, és kíváncsian várom, mit szólnak majd a rajongóim, amikor meglátnak ebben a szerepben. A filmben egyaránt van humor, szerelem, szexuális vágy és horror, és ez egy nagyon érdekes jövőbeli látványossággá teszi.

Kiemelt kép: Balsai Móni – Liza, a rókatündér (Fotó: Cosmopolitan)