Nagy eseménynek szolgált helyszínéül péntek este az Uránia Nemzeti Filmszínház, ugyanis harmadik alkalommal adták át a Szinkronikum díjakat, amelynek keretén belül a szakma kimagasló teljesítményt nyújtó képviselőit ismerték el. 

A gála folyamán összesen tizenegy kategóriában jutalmazták a szinkronszakma képviselőit: a közönségszavazatok alapján Nagy Ervin, a kuratórium szerint pedig Csankó Zoltán érdemelte ki a legjobb szinkronizáló színész titulust, míg a hölgyek esetében Csifó Dorinát és Bertalan Ágnest érte a megtiszteltetés. A Selmeczi Roland Tálentum Díjnak két jól ismert hang, Nemes Takách Kata és Szabó Máté örülhetett, az Életműdíjat pedig ezúttal két kiváló művész, Menszátor Magdolna és Tordy Géza érdemelték ki, akik eddigi pályafutásuk során sokat hozzátettek a szinkronhoz is. 

A közönség értékítélete alapján a legjobb szinkronizált film a Bosszúállók: Végjáték lett (de annak rendezője, Tabák Kata és stúdiója, a Mafilm Audio Kft. is díjnak örvendhetett), a legjobb sorozat pedig az HBO-n látható Eufória, míg a kuratórium döntése alapján az év szinkronizált alkotása megtiszteltetést a szintén HBO-s Csernobil mondhatja magáénak, de nem távozott üres kézzel a szóviccek koronázatlan királya, Speier Dávid sem, ugyanis ő lett a legjobb a fordítók között. 

Rajtuk kívül szeretettel gratulálunk a Szinkronikum Gála további díjazottjainak is: Gelencsér Adrienne gyártásvezetőnek, Simkóné Varga Erzsébet vágónak, Bederna László és Gábor Dániel hangmérnököknek, valamint az életműdíjasoknak, Zöld Zsófia vágónak, Fék György hangmérnöknek, Miklai Mária gyártásvezetőnek, Schéry András dramaturgnak és Mohácsi Emil rendezőnek.

Kiemelt kép: Csankó Zoltán (fotó: gyoriszinhaz.hu), Menszátor Magdolna (fotó: Földi Tamás) és Tordy Géza (fotó: femina.hu)