Harmadik alkalommal tartják meg Kelet-Közép-Európa legnépszerűbb televíziós pitchfórumát és sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert. A szervezők egyaránt számítanak már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók és a szakmában még újoncnak számító ötletgazdák jelentkezését is: a verseny célja a legeredetibb sorozatideák és a még felfedezetlen alkotók felkutatása. A tét pedig nem kicsi, hiszen a nyertes egyrészt 10 ezer eurót kap, másrészt művéből teljes értékű pilot készül az RTL Mostra. 

Az RTL Magyarország és a Paprika Studios által szervezett, angol nyelven zajló versenyre június 1-től július 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők, akik műfaji megkötések nélkül ötletelhetnek. A beérkezett pályaművek közül egy elismert szakemberekből álló, öttagú nemzetközi zsűri választja majd ki a legjobb nyolcat, azok alkotóit pedig meghívják a Hypewritert záró pitchfórumra, amit a tervek szerint augusztus végén tartanak meg Budapesten. Az ide eljutott alkotóknak nem csak az ítészek, de közel száz szakmabeli (forgalmazók, gyártók, televíziós szakemberek, újságírók) előtt is be kell bemutatniuk elképzeléseiket. További részletek a Hypewriterről a hivatalos honlapon találhatóak. 

Korábban 2018-ban és 2019-ben tartották meg a pályázatot, akkor versenyenként több mint 20 ország 150 műve érkezett be, végül az elsőn A hentes című amerikai, a másodikon pedig Az aranykor című magyar alkotás kapta meg a fődíjat és a pilotlehetőséget. Az előbbi gyártása már befejeződött, hamarosan felkerül az RTL Mostra, utóbbi pedig a fejlesztési fázisnál tart.

Kiemelt kép: Kép a 2018-as Hypewriterről (Fotó: Hypewriter)