2019-ben a Drága örökösökkel, 2020-ban egy újabb napi sorozattal indítja az évet az RTL Klub. Január 1-jén, 18:50-kor kerül adásba a kosztümös történelmi telenovella, a Bátrak földje első része, a folytatás pedig január 2-tól minden hétköznap 21 órakor lesz látható. Az RTL Klubon így egy este két napi sorozat is adásba kerül, mivel a Drága örökösök harmadik évada január 2-án, 19:50-kor indul.

A Bátrak földje lesz az első hazai kösztümös napi sorozat, melynek készítője a Barátok közt, a Szeress most! és az Oltári csajok producere, Kalamár Tamás, alkotótársa pedig Ondruss Ilona volt. “A vadonatúj napi telenovella egy szerelmi »négyszögről« szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért.  A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor sem lehetett parancsolni, így a szereplők a hazugságok, az intrikák ellenére, de még akár életek kockáztatása árán is készek mindent megtenni a boldogságért, a sikerért és a happy end-ért” – írják az ismertetőben.

A Bátrak földje szereplői (fotó: RTL Magyarország)

A főbb szerepekben Szász Júlia, Bárnai Péter, Litauszky Lilla, Kenderes Csaba, Ilyés Róbert, Jaskó Bálint, Fodor Annamária, Tóth Ildikó, Takács Nóra Diána, Csőre Gábor, Spolarics Andrea, Pataki Ferenc és Radnay Csilla is látható lesz. A tévépremier előtt, december 27. és 31. között az RTL Most+ platformon már idén elérhetővé válik az új magyar napi sorozat első pár epizódja.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Bátrak földjéből (fotó: RTL Magyarország)