Harrison Ford egyik legikonikusabb filmes karaktere, vagyis maga Indiana Jones egy végső (?) ötödik alkalommal is vissza fog térni a mozik vásznaira, amihez már a színész is leszerződött. Az előző négy film rendezője, Steven Spielberg is a fedélzeten van, ám a direktori székben ezúttal nem ő fog helyet foglalni. A Logan: Farkas, Az aszfalt királyai vagy éppen A nyughatatlan filmeket is dirigáló James Mangold hozza tető alá a projektet – persze Spielberg apáskodása mellett. A minap pedig arról kezdtek cikkezni elsősorban az amerikai lapok, hogy Indy egyik régi ismerőse, a Sallah-t alakító John Rhys-Davies is visszatérhet.

Természetesen mindez még csak pletyka, semmilyen hivatalos vonulata nincs a hírnek, még nem érkezett megerősítés a stúdió vagy éppen egy vezető producer felől. Ám nagyon úgy fest a helyzet, hogy Rhys-Davies (aki Az elveszett frigyláda fosztogatói és Az utolsó keresztes lovag mellett A Gyűrűk Ura-trilógia Gimlijeként vált ismertté) jelenleg is tárgyalásokat folytat a visszatérése kapcsán. És ha már ez az ötödik, kvázi nyugdíjas otthonban is játszódó Indiana Jones-film lesz ténylegesen az utolsó a sorban, akkor a jó öreg Sallah is tiszteletét tehetné egy pici vagy hosszabb cameo erejéig.

Kiemelt kép: Harrison Ford, Sean Connery, John Rhys-Davies – Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag (Fotó: Newstroopp)