Az RTL Klub 2013 januárjában mutatta be a Szulejmán című török sorozatot. A nézők nagyon hamar megkedvelték ezt a kosztümös produkciót és részről részre több mint egymillióan követték figyelemmel a szultán és háremének kalandjait. Öt évvel a premierje után azonban jócskán lecsökkent a Szulejmán nézőközönsége, köszönhetően többek között annak is, hogy az RTL Klub gyakorta változtatta meg a sorozat epizódjainak kezdési időpontjait, nem egy esetben pakolva éjjelre az új adásokat.

A Szulejmán idén kezdődött szerdán 21.00-kor és 22.50-kor is, pár hete pedig 22 óra 30 perctől láthatják a rajongók a szériát. Most azonban ismét új kezdési időpontot kell megszokniuk, mivel az RTL Klub megcseréli két szerdai sorozatát – jelezte az egyik olvasónk. A csatornán július 18-án indult Privát kopók 21.30-ról 22.40-re költözik, és így a Szulejmán augusztus 15-től majdnem egy órával kezdődik majd hamarabb. A török sorozat ugyanis ismét rég nem látott korai kezdéssel, 21 óra 30 perctől kerül képernyőre jövő héttől.

Azt egyelőre nem tudni, meddig marad így a szerda esti felhozatal, de mivel hamarosan indul az őszi szezon, vélhetően pár héten belül ismét új időpontba kerül majd a Szulejmán.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: RTL Klub