Október 15-én tartották volna meg az Éden című magyar-román-belga koprodukcióban készült film premierjét, a járványhelyzet miatt azonban a készítők elhalasztották a bemutatót.

A film Kocsis Ágnes rendezésében készült, aki maga írta a forgatókönyvet is. A különös szerelmi történet főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történet finom humorral, mégis rendkívüli pontossággal ragadja meg a mostani helyzet okozta társadalmi változásokat. „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve, hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.” – nyilatkozta a rendezőnő. A produkció főszerepében az Arany Aréna-díjas horvát színésznőt, Lana Baricot, valamint a belga rocksztárt, Daan Stuyvent láthatja majd a magyar közönség a nagyvásznon. További szereplők: Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kardos Róbert, Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorján Bálint, Kembe Sorel és Gattyán Lili.

Az alkotók és a stúdió a jövő év első negyedében szeretnék megtartani a most elmaradt premiert, addig pedig további információkkal, képekkel és videókkal szolgálnak majd az érdeklődőknek a közösségi felületeiken.

Kiemelt kép: Jelenetkép az Éden című filmből (Fotó: Mythberg Films)