Úgy néz ki, hogy Benedict Cumberbatch sem pihen az idén. Alig egy hónapja érkezett legújabb filmjének előzetese, most újabb jó hírrel tudunk szolgálni a Cumberbatch rajongóknak. Készülőben van ugyanis a 39 lépcsőfok sorozatadaptációja, melyben kedvenc brit színészünk játssza majd a főszerepet.

A produkció John ​Buchan azonos című regényén alapszik, amely az ötrészes Richard Hannay regényciklus leghíresebb darabja, és amely megalapozta a skót származású történész hírnevét, mint korának legjobb thriller írója. A történet az első világháború előtti Nagy-Britanniában játszódik, ahol főhősünk egy szerencsétlen véletlen folytán keveredik bele egy nagyhatalmi kémjátszmába. Richard Hannay Londonban, egy varieté-előadáson ismerkedik meg egy zaklatott nővel, aki az előadás után egy kémszervezetről beszél a férfinak, és arról, hogy fontos katonai titkokat igyekszik ellopni Nagy-Britanniától. Az éjszaka folyamán a nőt meggyilkolják, Richard pedig útnak indul Skóciába, ahol az elhunyt asszonynak kellett volna találkoznia valakivel. Közben a rendőrség a férfi nyomába ered, mivel őt gyanúsítják az ismeretlen nő megölésével.

A regényből megjelenése óta több adaptáció is készült már, vásznon és színpadon is, a leghíresebb azonban kétségtelenül Alfred Hitchcock 1935-ben megjelent filmje. A legújabb változat nem kíván a filmklasszikus babérjaira törni, inkább az alapművet kívánja újraértelmezni és ezáltal új megvilágításba helyezni a történetet. A 39 lépcsőfok Mark L. Smith átiratában kerül ezúttal a tévéképernyőkre, akinek a nevéhez többek között A visszatérő is fűződik. Cumberbatch nem csupán főszereplőként, hanem vezető producerként is beszállt a produkcióba, amit Edward Berger rendez majd, akivel az Emmy-díjas színész korábban már a Patrick Melrose forgatásán is együtt dolgozott.

Kiemelt kép: Benedict Cumberbatch (Fotó: Den of Geek)