Tóth Zoltán rendezésében készül az #apa#anya#én című interaktív bábszínházi előadás filmes változata. A színházi darabot a Bóbita Bábszínház nevelési foglalkozásán mutatták be, témája pedig egy család felszín alatt elfojtott problémáinak feltárása.

Tóth Zoltán saját élményein alapuló története ezúttal a kamerák előtt kel életre. A film olyan problémákat jár körül, amelyekkel egy ponton a nézők is azonosulni tudnak. A történet középpontjában egy látszólag boldog család karácsonyi vacsorája áll, ám amikor a társasozó família egy komolyabb játékba kezd, a harmónia felbomlik. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor családtagok megkapják saját miniatűr figuráikat, amelyekkel elbábozzák az életüket. “Központi témája a gyerekek családból való kiszakadása, és hogy mi történik ezután a szülőkkel. A szülők kapuzárási és a gyerekek kapunyitási pánikja kerül közös metszetbe.” – mondta Tóth Zoltán a film.hu-nak.

A filmben bemutatott családot az előadásban szereplő színészek, Papp Melinda, Matta Lóránt, Czéh Dániel, Arató Máté és Kocsis Zsófi fogják alakítani. Ám nem csak az élő szereplők, hanem a bábok és az animáció is nagy szerepet fognak játszani.

Kiemelt kép: Részlet az #apa#anya#én című filmből (Fotó: Film.hu)