Augusztus 27-től vált nyári műsorrendre mindkét nagy kereskedelmi csatorna. Míg az RTL Klub őszindító kínálatát ismerjük, a TV2 játékra hívta a nézőket, és még nem árulják el, mik is kerülnek majd náluk képernyőre. Az RTL új, esti műsorrendje több nagy változást is hoz magával a nyári kínálathoz képest, többek között új időpontba kerülnek a tévéadó török szériái is. Emellett lesz két másik sorozat, melyekből egy ideig most nem láthatnak új epizódokat a nézők. Az egyik ilyen a Cobra 11, melynek éppen hogy elindul az új évada, máris pihenőre vonul.

Az egykoron elképesztően népszerű német akciósorozat mára jócskán veszített nézettségéből. Legutóbbi, hazai számos szerinti 21. szezonját az RTL Klub többször megszakítva, több mint egy év alatt tűzte műsorra. Az elmúlt hetekben pedig szombat és vasárnap esténként megismételték ezen epizódokat. Ezért is volt meglepő, hogy az ismétlések után augusztus 26-án 18.55-kor elindul a Cobra 11 legújabb etapja. Az évad azonban nem lesz sokáig képernyőn, pontosabban csak egy rész erejéig, ugyanis szeptember 2-tól a helyén már az RTL új, saját gyártású showműsora, a Szenzációs Négyes várja a tévénézőket. A SorozatWiki megkérdezte az RTL Magyarországot, mi az oka a fura évadindításnak:

“A Cobra 11 című sorozat hazai évadszámozása nem követi a német eredetit. Ennek oka a régmúltban ered: a forgalmazó annak idején nem komplett évadokat árult, csak bizonyos számú epizódot. Ezeket a részeket fűzte össze az RTL Klub “évadokba”, a kérdéses epizód egyébként az eredeti számozás szerint nem évadnyitó rész.”

Arról egyelőre pedig még korai lenne beszélni, hogy mikor tér vissza további új részekkel a Cobra 11.

Fotó: RTL Klub

A német produkció mellett, még egy széria “esik áldozatul” az őszi műsorrendnek, és vonul kényszerpihenőre. Az RTL Klub ugyanis hat rész után szünetre küldi a Privát kopók című krimijét is. A sorozat eleinte szerdánként 21.30-tól volt látható, majd a gyenge nézettség miatt megcserélték a Szulejmánnal, és augusztus 15-én, valamint 22-én már 22 óra 40 perckor kezdődött. A korábban a FOX-on bemutatott széria első évada 10 részes, így négy epizód még hátra van az RTL-es vetítésből, és nem tudni, ezek mikor kerülnek adásba.

Kiemelt kép: RTL Klub