Az HBO streaming szolgáltatása eddig sem szűkölködött a magyar filmekben, hiszen a saját gyártású hazai tartalmak (lásd az Aranyéletet és a Terápiát) mellett olyan alkotások is megtekinthetőek rajta, mint a Testről és lélekről, az X – A rendszerből törölve, A Viszkis, a Kút, a Rossz versek, a Lajkó – Cigány az űrben és a Ruben Brandt, a gyűjtő, de hamarosan újabb két címmel bővül a felhozatal. 

Az HBO közleménye szerint szeptember 6-án kerül fel az HBO GO-ra a Hartung Attila rendezésében készült, 2019-es FOMO – Megosztod és uralkodsz, valamint Bodzsár Márk különleges filmje, a Walters Lili, Nagy Ervin és Nagy Zsolt főszereplésével készült Drakulics elvtárs is. Előbbi tévés premierje szeptember 19-én lesz a Cinemax 2-őn, utóbbié szeptember 10-én az HBO-n.

A Drakulics elvtárs egy ötletes fekete komédia, amely visszarepít minket a Kádár-korszakba, azon belül is a ’70-es évekbe, a történet szerint ugyanis a kubai forradalmat is megjárt Fábián (Nagy Zsolt) elvtárs hazaérkezik Magyarországra, viszont megjelenése felettébb sok kérdést felvet, azt gyanítják róla, hogy vámpír.  A magyar kémelhárítás a két legjobb emberét, Máriát (Walters Lili) és Lacit (Nagy Ervin) állítják rá az ügyre, hogy derítsék ki, mire készül a magyar Drakula idehaza. Ezzel szemben a FOMO történetének középpontjában Gergő (Yorgos Goletsas) és három középiskolai barátja áll, akik vloggerként a manapság oly’ divatos kihívás videókkal igyekszenek népszerűek lenni és begyűjteni a lájkokat. Egy házibuli alkalmával azonban túl messzire mennek, ami súlyos következményekkel jár.

Kiemelt kép: Walters Lili és Nagy Zsolt a Drakulics elvtársban (fotó: Gerő Elektra)