A TV2 a Ninja Warrior Hungary sikerén felbuzdulva 2019 év elején elindította az Exatlon című nagyszabású extrémsport-reality hazai változatát. Az egzotikus helyszínen forgatott, kimagasló erőnlétet igénylő ügyességi vetélkedőben a sportolókból álló Bajnokok és az “amatőrök” alkotta Kihívók mérkőznek meg egymással. Először csapatban, majd később egyéniben is összemérik erejüket, hogy kiderüljön, ki az ország legjobb férfi és női sportembere, akik a szuperdöntőben a végső győztes címért is megmérkőznek. Az első évadot Huszti Katalin nyerte Esztergályos Patrik ellen.

Az Exatlon Hungary kimagasló nézettségi siker volt, mind a 81 adás érdemi kihívója tudott lenni az RTL Klubon akkor indult, pazar eredményeket szállító Drága örökösöknek. Ennek fényében nem okozott meglepetést, hogy a TV2 zöld utat adott a folytatásnak, amely 2020 januárjától képernyőre is kerül minden hétköznap este újfent Palik László műsorvezetésével. A csatorna ma pedig sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kik alkotják a második évadban a Bajnokok csapatát.

Az Exatlon Hungary 2020 Bajnok csapatának tagjai (fotó: TV2)

Bajnokok: Csollány Szilveszter, olimpiai- világ- és Európa-bajnok tornász; Dr. Busa Gabriella, háromszoros kick-boksz világbajnok; Tóth Dávid, olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos; Korok Fatima, szabadtüdős mélymerülő világbajnok; Kempf Zozo, freestyle BMX világbajnok; Poór Brigitta, világ- és Európa-bajnok tereptriatlonista; Kótai Mihály, profi ökölvívó világbajnok és Kocsis Alexandra, Arnold Classic győztes bikini fitness versenyző.

Kiemelt kép: Pillanatkép az Exatlon Hungary 2019-ből (fotó: TV2)