2014 őszén debütált az RTL Klubon a csatorna vadonatúj, saját gyártású gasztrorealityje, A Konyhafőnök. A főzős műsor első évadát adásról adásra egyre többen figyelték, a mindent eldöntő finálé pedig több mint egymillió tévézőt ültetett le a készülékek elé péntek este. A folytatásra nem kellett sokat várni, 2015 tavaszán képernyőre került A Konyhafőnök második szezonja. Azóta elkészült a műsor Junior és VIP verziója is, és a most tavasszal induló már a 11. évada lesz a műsornak minden változatot egybevéve.

2018 őszén láthatták az RTL Klub nézői A Konyhafőnök megújított formáját, melyben az ismert emberek két csapatra osztva versenyeztek. A Séfek csatája alcímet viselő évadban Rácz Jenő mellé visszatért Sárközi Ákos, a harmadik zsűritag pedig ezúttal is Fördős Zé volt. A műsorvezető szerepét is magára öltő Fördős idén áprilisban áll 11. alkalommal a pulpitusra, ami azt jelenti, hogy az összes eddig készült szezonban benne volt. A 2019. április 29-én induló új évadban ezúttal nem ismert emberek, hanem civilek főznek majd, a tavaly megismert formátum azonban marad, így ismét összecsap egymással a két Michelin-csillagos séf.

Az előző győztes, Rácz Jenő, valamint a visszavágóra készülő Sárközi Ákos 40 vállalkozó kedvű civil versenyzőből válogatja ki a csapatát, azt a 12-12 főt, akiket heteken keresztül mentorálnak majd. A csapatverseny végén a játékosok egyéniben küzdenek majd meg egymással, hogy kiderüljön, ki lesz az ország legújabb konyhafőnöke, és ki viszi el a fődíjat. A Konyhafőnök – Visszavágó április 29-től minden hétköznap 19:35-től lesz látható az RTL Klubon.

Kiemelt kép: RTL Klub/ Sárosi Zoltán