Július 22-én tette közzé honlapján a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. az Általános Szerződési Feltételeinek legújabb módosítását, melyben arról tájékoztatják az előfizetőiket, hogy az RTL Klubot törlik a DIGI Online kínálatából – vette észre a hvg.hu.

A DIGI Online a távközlési cég internetes szolgáltatása, amelyen a tévé+internet előfizetők külön díj fizetése nélkül, a tévéadással egyidőben számítógépen, laptopon, tableten, okostelefonon vagy okostévén is követhetik közel 50 csatorna műsorát. Jelen állás szerint augusztus 21-től azonban ennek a kínálatnak nem lesz része az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi adó, az RTL Klub. A döntés oka, mint azt a hvg.hu az RTL Magyarország sajtóosztályától megtudta, hogy lejárt a DIGI “multiscreen (több, pl. online felületen történő adás) szolgáltatására vonatkozó szerződése. (…) A szolgáltató számára ilyen esetben kötelező az előfizetők tájékoztatása, illetve az általános szerződési feltételek módosítása. Az RTL Magyarország csatornái digitális jogainak (mint pl. a multiscreen) értékesítését a CLT-UFA S.A. végzi az RTL Most keretében, a tárgyalások folyamatban vannak.”

Az RTL válaszából az derül ki, hogy az ügy még nincs lezárva, tehát elképzelhető, hogy megegyezés után az RTL Klub továbbra is elérhető lesz a DIGI Online felhasználói számára. Ez a tárgyalás nem érinti a DIGI tévés szolgáltatásait, amelyeken keresztül az RTL Klub továbbra is fogható marad.