A wordscreen.com-on megjelent hír szerint az RTL Magyarország megvásárolta az Ay Yapim által gyártott és a Madd Entertainment által forgalmazott Carpisma című török sorozatot, melynek forgatását 2018-ban kezdték, és amelynek az abszolút főszereplője Kivanc Tatlitug.

A magyar közönség a 2011 tavaszán szintén az RTL Klubon bemutatott Ezel – Bosszú mindhalálig című sorozatban láthatta először a török színészt, ám az igazi népszerűséget a Tiltott szerelem hozta meg számára hazánkban, amelyben Beren Saat partnereként hódította meg a női szíveket délutánonként a TV2-n. A csatorna kihasználva a főszereplők népszerűségét nem sokkal a váratlan fordulatokban gazdag sorozatzáró epizód után bemutatta a teljesen más hangvételű, és Kivanctól is komolyabb színészi teljesítményt igénylő Kuzey Güney – Tűz és víz című szériát, amely azóta is folyamatosan felbukkan a TV2 Csoport műsorkínálatában, most éppen az Izaura TV-n látható késő éjjel.

Kivanc Tatlitug és Elcin Sangu (Fotó: imdb.com)

Ebben az időszakban más csatornákon is feltűnt a korábban férfimodellként is dolgozó művész, a VIASAT3 mutatta be Igazgyöngy című sorozatát, a Szerelemben, háborúban pedig két az RTL Klubon vetített epizód után átkerült a Duna TV-re. Kivanc legutóbb Bosszú vagy szerelem című szériájával ismét a TV2 elé ültette le a nézőket, a könnyed hangvételű, romantikus sorozatban Tuba Büyüküstün volt a partnere.

Az RTL Magyarország által most megvásárolt Carpismaban a színész ismét drámai oldalát csillogtathatja meg, a 2006-ban három Oscar-díjat is nyert Ütközések című (legjobb film, legjobb eredeti forgatókönyv és legjobb vágás) amerikai film nyomán íródott történetben Kivanc egy olyan férfit játszik, aki családja elvesztése miatti gyászában elmerülve közlekedési balesetet okoz, melynek áldozatai később sorra felbukkannak az életében.

Kivanc Tatlitug a Carpismában (Fotó: imdb.com)

Fórizs Tibor, az RTL Magyarország filmbeszerzési osztályának vezetője elmondta, hogy már akkor felfigyelt a sorozatra, amikor még csak a teaserét látta, a széria első epizódja pedig egyenesen lenyűgözte. A magyar szakember szerint a Carpisma története az összefonódó sorsok által érdekes ívet ír le, tele van izgalmas fordulatokkal, kidolgozott és mély karakterekkel, így az elmúlt évek egyik legígéretesebb török drámája.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy az RTL Magyarország mely csatornáján és mikor kerül bemutatásra a sorozat, és abban is csak reménykedni tudunk, hogy Kivanc szinkronhangja ismét Makranczi Zalán lesz, de az már most biztos, hogy nagy várakozás fogja megelőzni a Carpisma magyarországi bemutatóját.

Kiemelt kép: Kivanc Tatlitug (Fotó: imdb.com)