Senki sem gondolta volna, hogy a TV2 legutóbbi, igencsak szórakoztató sorozata körül ekkora zavargások keletkeznek majd – aztán mégis. A Mintaapákból legelőször – mindenki nagy megdöbbenésére –  Fenyő Iván távozott, őt pedig Szabó Kimmel Tamás követte – vagyis a széria négy főszereplője közül kettő azonnal ki is esett. De a sor itt még nem állt meg, hiszen Magyarország egyik leghíresebb és legtehetségesebb színésznője, Kovács Patrícia is hasonló döntésre jutott, amit csak tovább tetéztek a Klem Viktor körüli bonyodalmak. A minap az utóbbi színész meg is szólalt ez ügyben, méghozzá egy hatalmas fricskát mutatva a TV2-nek.

Fenyő Iván, Szabó Kimmel Tamás és Kovács Patrícia is a hivatalos Facebook oldalukon tájékoztattak minket a sorozatból való távozásuk kapcsán, és a rájuk jellemző visszafogottság és elegancia miatt nem mentek bele a részletekbe. Hozzájuk csapódik be most Klem Viktor is, a sorozat harmadik főszereplője (Kovács Patrícia csak mellékszerepben tűnt fel), aki szintén a közösségi oldalán nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. A TV2 „emberi és magatartásbeli problémákra” hivatkozva bocsátotta el a színészt, aki nem hagyta annyiban a dolgot, és a következő sorokat írta Facebook oldalára: „Tisztelt nézők, barátaim és mindenki! A Mintaapák című sorozat további szériájában már nem fogtok találkozni velem. Nagyon köszönöm a tengernyi szeretetet, amit Tőletek kaptam az elmúlt hónapokban, igyekszem majd meghálálni a jövőben. A TV2 sajtóközleményéből megtudtuk: magatartásból egyest kaptam. Sajnos ez a suliban is így volt zömében, de újra és újra igyekszem jó fiú lenni. Év végére ráhajtok a kettesre, megígérem. Egyéb kommentárt ehhez nem szeretnék fűzni, mert azzal megint kiérdemelnék egy nagy büdös egyest. Nagyon köszi Nektek mindent, puszi és ölelés! Klem Viktor”

Mindezek után a TV2 továbbra sem állítja le a második évad forgatását, pusztán a kirúgott/felmondott színészeket cseréli le másokra. Az eredeti gárdából mindössze Mészáros Béla maradt, Fenyő Iván helyére Kamarás Iván kerül, Klem Viktort pedig Makranczi Zalán fogja helyettesíteni. Szabó Kimmel Tamás és Kovács Patrícia karakterei még egyelőre kérdésesek.

Kiemelt kép: Klem Viktor (Fotó: Zsigmond László)