Az eredeti, 2009 májusi debütálás után nem sokkal, 2010 őszén megérkezett a magyar képernyőkre a dél-koreai történelmi drámasorozat, A Silla királyság ékköve.

A történet a hetedik században játszódik, abban az időben, amikor a dél-koreai félszigetet három, egymással folyamatosan harcban álló királyság, a Kogurjo, a Pekcse és a Silla uralja. Utóbbi királya azonban már élete végéhez közeledik, ezért testamentumot diktál bizalmasának és ágyasának, aminek értelmében a trónt nem legidősebb fia, hanem annak unokája örökli. A nő viszont meghamisítja a végakaratot, amit az öreg király már nem tud megakadályozni. Az egykori ágyas a másodszülött fiúnak játssza át a trónt, annak reményében hogy ő majd feleségül veszi. Az új uralkodónak azonban esze ágában sincs ezt megtenni, így a nőnek új tervet kell kieszelnie.

A Silla királyság ékkövét először 2010-ben láthatta a hazai közönség, akkor a még főadóként működő M1-en. Idén egy új csatornán, a romantikus tartalmakra specializálódott, és már több dél-koreai sorozatot is vetítő Izaura TV-n kerül adásba. A Silla királyság ékköve november 28-tól minden hétköznap 16:25-kor lesz látható.

Kiemelt kép: TV2