Több mint másfél év után november 28-én befejeződött a Sorsok útvesztője. A Duna Televízió műsorán adásba került török drámasorozat 401 epizódon keresztül szögezte a nézőket képernyő elé. A véget ért történet helye azonban nem marad üres, a Duna ugyanis rögtön a finálé másnapján, november 29-én (18:45) elindít egy vadonatúj napi produkciót. A Fogd a kezem címet viselő török széria egy egészen friss alkotás, 2018 nyarán volt látható az első része a török köztelevízióban és második évadát jelenleg is nagy sikerrel sugározzák.

A történet főszereplője két fiatal, Azra (Alina Boz) és Cenk (Alp Navruz), akik az Egyesült Államokból érkeznek haza Isztambulba. Nem ismerik egymást, ám a sors gondoskodik arról, hogy akiknek találkozniuk kell, azoknak útjai keresztezzék is egymást. Kettejük közös kalandja a repülőn kezdődik, ugyanis összekeverték a csomagjaikat, ám a leszállás után is folytatódik közös “utazásuk”.

Jelenet a Fogd a kezem című sorozatból (fotó: MTVA)

Azra egy gasztroiskola elvégzése után tér vissza szülőhazájába, hogy étteremtulajdonos édesapjának segítsen. Már minden kezdene jól alakulni, amikor egy váratlan gázrobbanásban az apa meghal. A felhalmozott adósságok miatt Azra az utcára kerül autista öccsével együtt, aki szőrén szálán eltűnik. Eközben Cenk azért tér haza Törökországba, mivel kirúgták az amerikai egyetemről. A családi vállalkozásukat, amelynek ő a várományosa, nagymamája, Mrs. Feride vezeti, aki miután megtudja, hogy unokája nem fejezte be az egyetemet, jobbnak látja, ha a fiút végigvezeti azon a bizonyos szamárlétrán. Így kerül Cenk a konyhára, ahol útjaik Azrával ismét keresztezik egymást.

Jelenet a Fogd a kezem című sorozatból (fotó: MTVA)

Azrat a Megtört szívekből ismert Alina Boz alakítja, míg férfi partnerét Alp Navruz kelti életre, akit eddig egyetlen szériában sem láthatott még a magyar közönség. További szerepekben pedig feltűnnek majd olyan ismert arcok mint Burak Tamdogan (Piszkos pénz, tiszta szerelem/Hüseyin) és Ertugrul Postoglu (Megtört szívek/Yildirim). A Fogd a kezem magyar szinkronhangjainak névsorát korábbi cikkünkben, ide kattintva olvashatjátok.

Kiemelt kép: Jelenet a Fogd a kezem című sorozatból (fotó: MTVA)