Louisa May Alcott Kisasszonyok (Little Women) című regényét már többször adaptálták megjelenése óta, azonban mind közül az Oscar-díjra jelölt Greta Gerwig (Lady Bird, Frances Ha) volt képes a legjobban megragadni és visszaadni a mű mondanivalóját annak korszellemével együtt. A szintén Kisasszonyok névre keresztelt film 2020. január 30-án került a hazai mozikba, aki azonban lemaradt róla vagy csak újranézné, az megteheti az HBO-n, illetve az HBO GO-n is. 

A történet a March családra, azon belül is négy lánygyermekre fókuszál. Mindegyikük másban tehetséges: Jo (Saoirse Ronan) az írásért van oda, Beth (Eliza Scanlen) a zene megszállottja, Amy (Florence Pugh a festészet szerelmese, Meg (Emma Watson) pedig színésznőként jeleskedik. Az ő sorsukat követhetjük nyomon szerelemben, bánatban és boldogságban, a Puliwood kritikája szerint pedig érdemes is, mivel “egy végtelenül kedves és magával ragadóan szép film ez, ami után kicsit mindenki elgondolkodhat, hogy miként lehet jobb ember”.

A felsorolt színésznők mellett a film szereplőgárdáját erősíti továbbá Meryl Streep, Laura Dern, Timothée Chalamet és Bob Odenkirk is. 

Kiemelt kép: Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh és Eliza Scanlen a Kisasszonyok egyik jelenetében (Fotó: Variety)