Nem ez az első alkalom, hogy ellátogatok a TV2 Gyáli úti telepére, ahol a Mintaapák 2000 négyzetméteren felépített díszlete található, tavaly ősszel Kirády Attila vezetett végig a stúdióban. A sorozat első szezonja lassan, de folyamatosan erősödő nézettséget produkált, sőt az utolsó időszak epizódjainak stabilan magas számai arra engednek következtetni, hogy Szabi, Tomi, Miki és Géza családjaikkal belopták magukat a nézők szívébe.

Ezért sem okozott senkinek meglepetést, hogy lesz folytatás, valamikor ősz elején (erről még nincsenek pontos információink – A szerk.) érkezik a folytatás, amit talán még nagyobb várakozás előz most meg, mint az eddigi epizódokat. Ez pedig nem egy izgalmas cliffhangernek köszönhető, hanem annak, hogy a főszereplők közül többen is távoztak a produkcióból, a második évadra Klem Viktor, Szabó Kimmel Tamás, Fenyő Iván és Kovács Patrícia sem tér vissza.

Polyák Lilla és Kamarás Iván a Mintaapák stúdiójában (Fotó: TV”)

Ne gondoljuk azt, hogy ez egy szokatlan dolog a sorozatgyártásban, a Trónok harcában Gregor A Hegy Clegane-t például kétszer is újraosztották, de az persze extrém eset, hogy a négy „apából” három nem folytatja a munkát. A TV2 és a színművészek közleményeiben mindenki olvashatott az indokokról, ezekről tudósítottunk mi is korábban, ahogy arról is, hogy a castingot követően Gézaként Kamarás Iván, Tomiként Száraz Dénes, Szabi szerepében pedig Makranczi Zalán köszönti majd a nézőket esténként a képernyőn keresztül. Hozzájuk csatlakozott Szávai Viktória, aki Linda karakterét vette át.

Amikor megérkezem, éppen a pizzériában forgat a stáb, már itt is szembetűnik néhány apró változás, amitől még élettelibb a díszlet. Csányi Márton, aki kezdetektől a sorozat kreatív producere el is meséli, hogy a leállás alatt komoly energiát fordítottak arra, hogy a részletek kidolgozásával minél valósághűbbé tegyék az összes belső helyszínt.

A körbevezetés során szó esik arról is, hogy ugyan még csak két hete indult újra a munka – természetesen a biztonsági előírások szigorú betartásával –, de azonnal visszatalált mindenki a rutinra. Így vannak ezzel a stábtagok mellett a színészek is, akikkel arról beszélgetek a jelenetek közötti szünetekben, hogy az első napok nehezebbek voltak ugyan, de nagyon élvezik, hogy végre ismét dolgozhatnak. Az pedig egyértelműen látszódik, hogy a második évad „apái” között legalább ugyanúgy „működik a kémia”, mint az első évad szereplőinél, és nem csak egymás között, hanem a sorozatban játszó gyerekkel is. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy milyen közös kalandok várnak rájuk a második évadban.

Száraz Dénes a sminkszobában (Fotó: TV2)

Kiemelt kép: Száraz Dénes és Szávai Viktória a forgatáson (Fotó: TV2)