Augusztus 27-én indult a hazai, őszi tévés szezon, és egymásnak feszült az RTL Klub, valamint a TV2. Ez a párharc azonban, amire nyár közepe óta vártunk, elég hamar eldőlt, ugyanis a TV2 esti kínálata az emojis reklámkampánynak is köszönhetően csúfos kudarcot vallott. Amiatt, hogy a nézők nem tudták, pontosan milyen produkciók is lesznek láthatóak a csatornán este 7 órától, nem is kapcsoltak a TV2-re. Helyette az RTL Klubot választották, és nem csak hétfőn, hanem a hét többi napján is.

A Nyerő Páros új évada pedig tarolt. A SorozatWiki számolt be arról, hogy a Sebestyén Balázs vezette celebes vetélkedő első adása a reklámozóknak fontos korosztályban, a 18-49 éves nézők körében 24,1%-os közönségarányt hozott, a folytatásban pedig feltornázta az eredményt 27,5%-ra és a következő napokban sem csökkentek a számok. Csütörtökön este régen látott különbség alakult ki az RTL Klub és a TV2 között. A Nyerő Páros, a Barátok közt, az Éjjel-Nappal Budapest és a Doktor Murphy lesöpörte a konkurenciát. Az RTL ezen az estén 20,6%-os átlagos közönségarányt produkált, míg a TV2 7,4%-ot. Vélhetően ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, és a TV2-nél már a jövő héttől érvénybe lépő műsorváltozásról döntöttek – szúrta ki a SorozatWiki.

A Piramis, mely év elején heteken keresztül verte az RTL Klubot, most ősszel megbukott, ezzel esélyt sem adva az utána képernyőre kerülő vadonatúj TV2-s produkciónak, a MasterChef VIP-nak, mely gyenge felvezetéssel szintén katasztrofálisan teljesít. A TV2-nél ezért szeptember 3-tól megcserélik ezt a két produkciót. A Tényeket követően 19 órától a MasterChef lesz látható, a gasztroreality után, 21 órától pedig A Piramis kerül adásba.

Kiemelt kép: TV2