Nyáron kezdték forgatni az amerikai online tartalomszolgáltató, a Netflix legújabb török sorozatát, az Ottoman Risingot. A hatrészes, történelmi dráma II. Hódító Mehmed szultán életét meséli el, a nézők pedig végigkövethetik a 13 éves gyermekuralkodó útját Bizánc meghódításáig. Akárcsak sok más oszmán szultán, Mehmed is szerepel a magyar történelemkönyvekben, ő volt ugyanis az, aki vereséget szenvedett 1456-ben Nándorfehérvárnál.

Jelenet az Ottoman Risingból (fotó: Netflix)

A kosztümös, félig fiktív-félig dokumentarista produkció 2020. január 24-én indul és csak interneten, a Netflix felületén lesz elérhető. A médiavállalat a napokban közzétett pár fotót az új sorozatából, és Selim Bayraktar feltűnésével az az érzése lehet az embernek, mintha visszacsöppent volna Szulejmán korszakába.

Jelenet az Ottoman Risingból (fotó: Netflix)

Jelenet az Ottoman Risingból (fotó: Netflix)

Az Ottoman Rising főszereplőjét, II. Mehmedet Cem Yigit Uzümoglu alakítja, a szultán mostohaanyját pedig Tuba Büyüküstün (Egy ellopott élet, Piszkos pénz, tiszta szerelem, Bosszú vagy szerelem) kelti életre. A további szerepekben feltűnik majd Selim Bayraktar (Szulejmán/Sümbül aga), Samla Sönmez és Birkan Sokullu (Szerelemben, háborúban/Petro) is.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: Jelenet az Ottoman Risingból (fotó: Netflix)