Decemberben az borzolta a Digi televíziós szolgáltatásával rendelkező felhasználók idegeit, hogy január elsejétől kikerülhetnek a kínálatból az AMC Networks International által hazánkban üzemeltetett tévécsatornák. Az előfizetők számára Damoklész kardja lebegett az AMC, a Spektrum, a Film Café, a TV Paprika, a CBS Reality, a Sport 1 és 2, valamint a gyermekcsatornák felett is, hiszen úgy zárult az év, hogy tárgyalás alatt van a megállapodás.

Az új év azonban szerencsére nem szomorúsággal, hanem jó hírrel indult: megegyezett a Digi és az AMC Networks International, kilenc csatorna marad előbbi portfóliójában, ahogyan arról Málnay B. Levente, az AMCNI CNE ügyvezető alelnöke nagy örömmel beszámolt: 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megnyugtathatjuk a Sport1, Sport2, az AMC, a Filmcafé, a Spektrum, a TV Paprika, a Minimax és a JimJam nézőit, hogy kedvenc műsoraikat az eljövendő években is követhetik a DIGI kínálatában. Hosszú együttműködésre tekinthetünk vissza a DIGI-vel, és ez a megállapodás további évekre biztosítja üzleti kapcsolatunkat”.

Egyébként nem csak Magyarország, hanem Románia esetében is sikerre vitte a tárgyalást a két fél, így az ottani műsorfogyasztók számára is elhárult az akadály, 2020. január 1. után is szabadon élvezhetik tovább az AMC csatornacsalád tartalmait. 

Kiemelt kép: Figyelo.hu