Közel négy hónapon keresztül minden hétköznap este szinte ugyanazokat a műsorokat láthatták a tévézők az RTL Klubon és a TV2-n. Utóbbin az Exatlon Hungary dominált, míg előbbin három napi saját gyártású produkció: a Fókusz, a Drága örökösök és a Barátok közt volt a meghatározó. A nyárhoz közeledve azonban eljött a változás ideje. A TV2 már április 23-án elindította új műsorrendjét, az RTL Klub pedig 29-től várja megújulva a nézőket.

Április 29-től kikerül a délutáni műsorkínálatból A homok titkai. Az RTL Klub pár hete kezdte el vetíteni délutánonként dupla részekkel az 1993-as telenovellát, azonban mindössze 16 epizód után leveszik a képernyőről. A brazil sorozat helyén minden hétköznap 15:20-tól a Nyerő Páros első évadának isméltése lesz látható. A celebes realityt követően változatlanul az Elif – A szeretet útján című török széria kezdődik majd 16:50-kor.

Elif – A szeretet útján

Nem változik a Híradó és a Fókusz kezdési időpontja sem, ellenben a magazinműsor az eddigieknél rövidebb lesz, 50 perc helyett 30 percig lesz képernyőn. A Drága örökösök első évada április 26-án véget ért, a helyén pedig a csatorna gasztrorealityjének vadonatúj szezonja lesz látható. A Konyhafőnökben ismét civilek ragadnak fakanalat, hogy Rácz Jenő és Sárközi Ákos visszavágójában mérjék össze főzőtudásukat. A műsor adásai 19 óra 35 perctől két órán át tartanak majd. A Barátok közt április 29-től az előző hetekhez képest jóval később, 21:05 helyett 21:30-kor kezdődik, így a késő esti tartalmak még később indulnak.

Az új Magnum sorozat főszereplője (fotó: RTL Magyarország)

Hétfőn 22:05-kor debütál az RTL Klub új műsora, a Főnök inkognitóban, melyben a cégek vezetői álruhában járják körbe saját vállalatukat, hogy megnézzék, mit csinálnak és elégedettek-e a dolgozók. Keddenként továbbra is a Magnum című akció-krimi lesz látható, szerdánként a Toplista, csütörtökönként a Gyertek át!, péntekenként pedig a Doktor Murphy jelentkezik új epizódokkal. A változás nem érinti a hétvégéket: szombatonként ezentúl is A mi kis falunk lesz adásban, vasárnap pedig filmeket sugároz az RTL Klub.

Kiemelt kép: Jelenet a Barátok köztből (fotó: RTL Magyarország)