A korábbi számaival összahasonlítva A mi kis falunk az elmúlt napokban meglepően közepes nézettségi eredményeket hozott a reklámozóknak fontos, 18-49 éves nézők körében. A hétfő és szerda között elért 14-16%-os közönségarány azonban így is bőven elég volt arra, hogy megnyerje a saját sávját, méghozzá nagy fölénnyel a gyengén teljesítő Áll az alkuval szemben. A mi kis falunk csütörtökön azonban robbantott, és extrém magas, 20,6%-os közönségarányt produkált, ami ősszel, a legfontosabb tévés időszakban is remek, nyáron viszont egyenesen parádés. Az RTL Klub tegnap este régen látott nagy különbséggel verte a főműsoridőben, 18-49-ben a TV2-t.

A csütörtök este szinte minden tekintetben jól alakult az RTL Klub számára. Csak azért szinte, mert az RTL Híradó (15,7%) meglepetésre kikapott a Tényektől (17,4%) a 18 és 49 éves nézők körében, ami az elmúlt fél év adatai alapján egészen ritka esemény. A hírműsorok után viszont bezuhant a TV2, és a három hónapja sikerrel futó vetélkedő, a Bezár a bazár! most nem ment jól, a korábbi 13-14% helyett mindössze csak 11,1%-os közönségarányt produkált. Ezzel kikapott a közepesen teljesítő Fókusztól (13,8%) is. A mi kis falunk brutális számait kihasználta a Barátok közt, és kimagasló értéket, 14,3%-ot hozott, ezzel könnyen legyőzte a vele egyszerre futó Áll az alkut. Gundel Takács Gábor vetélkedője hétfőtől szerdáig folyamatosan esett, naponta 1,1 százalékpontot. Csütörtökön megállt a csökkenés, de így is gyenge, 8%-os eredményt ért csak el 18-49-ben.

Jelenet a Halálos fegyver 2. című filmből (fotó: RTL Magyarország)

Késő este nem hozott jól az RTL Klubos film (Végeredmény; 8,6%), de így is többen nézték 18-49-ben, mint a TV2-n adásba került A legbátrabb páros ismétlését (6,3%). A realityt ebben a korosztályban legyőzte a Film+ is a közös sávban a Halálos fegyver 2. (5,9%) című filmmel. Annak is köszönhetően, hogy rettenetesen erős volt A mi kis falunk, katasztrofálisan teljesített az Észbontók ismétlése a VIASAT3-on. A korábban 2-3%-os közönségarányra is képes szórakoztató műsor csütörtökön mindössze 0,7%-ot ért csak el. A délutáni török blokk mind az RTL Klubon, mind a TV2-n gyengén teljesített, fej-fej mellett haladtak, győztest nem nagyon lehet hirdetni.

Az adatok 18-49-ben értendők.

Kiemelt kép: A mi kis falunk (fotó: RTL Magyarország)