Falun játszódó sorozatokból sosem lehet elég. A mi kis falunk, a Drága örökösök és a Doktor Balaton után következik az újabb nagy dobás, a Keresztanyu, amely hamarosan az RTL Klubon debütál. A Drága örökösök készítőinek új szériájára azonban már csak a címszereplő miatt is érdemes lesz rápillantani, hiszen a Jászai Mari-díjas Molnár Piroskát tették meg főszereplőnek. 

A Keresztanyu története több szálon is fut majd, de a középpontban egyértelműen a művésznő karaktere, a Makkosszállás nevű ukrán-magyar határon lévő falu bűnszervezetének a feje áll, akinek minden és mindenki a markában van. Ezt azonban sem a rendőrök, sem a rivális bandák nem nézik jó szemmel, így ott tesznek keresztbe a maffiacsoportnak, ahol csak tudnak – amihez a készítőkre jellemző humor társul. Az ehhez hasonló falus sorozatokhoz hasonlóan az RTL Klub újdonságához is sikerült ismert színészeket szerződtetni a legkisebb szerepekre is, ezáltal a szereplőgárdát erősíti Molnár Piroska mellett többek között Gálvölgyi János, Szacsvay László, Lengyel Ferenc, Dóra Béla, Ullmann Mónika, Mihályfi Balázs, Németh Kristóf, Gömöri András Máté, Magyar Attila, Józan László, Farkas Dénes, Rátonyi Hajni, Janicsek Péter, valamint Nagy Feró és Ganxsta Zolee is. 

A Keresztanyu első részét 2021. január 3-án, 18:50-től követhetik majd figyelemmel a nézők, ezt követően pedig január 4-től minden hétköznap 20:10-től lesznek láthatóak a következő részek az RTL Klub műsorán. Természetesen az epizódok ezúttal is visszanézhetőek lesznek az RTL Most platformon. 

Kiemelt kép: Keresztanyu (Fotó: RTL Klub)