Ősszel számoltunk be róla, hogy Dombrovszky Linda (Nulladik találkozás, Hetvenes, A kockaember) tévéfilmet forgatott az egyik legismertebb magyar írónő, Szabó Magda művéből, a Pilátusból, méghozzá egy meglehetősen illusztris szereplőgárdával (Hámori Ildikó és Györgyi Anna főszereplésével, a mellékszerepekben többek között Szikszai Rémusszal, Kovács Zsolttal és Papp Jánossal).

Az elgondolkodtató történet középpontjában egy idős, vidéki asszony, Anna áll, aki elveszíti a férjét, ezért a nagyvárosban élő lánya, Iza magához költözteti édesanyját. Csakhogy az új közeg idegen Anna számára és mindent elintéznek helyette, így a lánya társasága mellett leginkább arra lenne szüksége, hogy újra hasznosnak érezze magát és ne sorvadjon el ebben a sivár együttélésben. 

A Pilátus filmváltozatát most Olaszország egyik legrangosabb filmes eseménye, a Milánói Filmdíj (MIFF Awards) is elismerte, ugyanis a hat jelölésből négy díjat odaítéltek neki: szoborral távozhatott Dombrovszky Linda a legjobb rendező kategóriában és Hámori Ildikó a legjobb női főszereplő szekcióban, míg Hartung Dávidot legjobb operatőrként, Mezei Áront pedig a legjobb vágásért jutalmazták. Gratulálunk!