Január 1-jén indult és április 26-án ért véget az RTL Klub legújabb napi sorozatának, a Drága örökösök első évada. A produkció kiemelkedő nézettséggel nyitott, és a remek számokat több héten keresztül tartotta. A csatorna a közel négy hónap alatt, amíg képernyőn volt a sorozat, többször is megváltoztatta az epizódok kezdési időpontját. Eleinte 18:50-kor, majd 19:35-kor, végül 19:55-kor kezdődött hétköznap esténként a Drága örökösök. A széria azonban a változtatások ellenére is végig jó nézettséget hozott.

A 81 részes első évad epizódjainak átlagos közönségaránya a reklámozóknak fontos, 18 és 49 év közötti nézők körében 20,1% volt, ami egészen parádés eredmény. A Drága örökösök emellett minden alkalommal megnyerte a sávját, és szinte kivétel nélkül az RTL Klub estéinek legnézettebb tartalma tudott lenni. Két héttel ezelőtt pedig a heti toplistán megelőzte a szintén falus sorozatot, A mi kis falunkat. A Drága örökösök legnézettebb adása a legelső epizód volt, melyet 1 millió 185 ezer ember követett figyelemmel, és ez eddig a legmagasabb nézőszám ebben az évben.

Fotó: RTL Magyarország

A sorozat nem csak a tévében, hanem online, az RTL Magyarország hivatalos videós tartalomszolgáltató oldalán is tarolt. A premier óta közel 8,5 millió videóelindítást generált az RTL Most-on, és egy epizódot átlagosan 83 ezernél is többen néztek meg online. Ilyen sikerek után nem volt meglepő a hír, hogy a médiavállalat zöld utat adott a sorozat folytatásának. A második évad forgatási munkálatait hamarosan megkezdi a stáb.

A Drága örökösök főbb szerepeiben Járó Zsuzsa, Lengyel Ferenc, Kovács Lehel, Horváth Sisa Anna, Mohai Tamás, Bede-Fazekas Szabolcs, Csarnóy Zsuzsa, Hajdu Steve, Molnár Gusztáv, Fekete Linda, Németh Kristóf és Haagen Imre látható. A Szappanos-család nagypapáját Koltai Róbert játszotta.

Kapcsolódó írásaink:

Kiemelt kép: A sorozat szereplői (fotó: RTL Magyarország)