Az AMC Networks International hazánkban olyan tévécsatornákat üzemeltet, mint a névadó AMC, a Spektrum, a Film Café, a TV Paprika vagy például a Sport TV-k. A médiavállalat portfóliójába tartozik ezek mellett három, gyerekeknek szóló adó is, melyek közül az egyiknek, a Megamaxnak év végén megszűnik a magyar sugárzása – tudta meg a DTV News.

A 2011. áprilisában indult, és akkor még csak a Zone Clubbal közös frekvencián továbbított Megamax 2012-ben lett önálló, 2014-től pedig már egész nap sugározta műsorát. A csatorna célközönsége a 8 és 12 év közötti fiúk és a tinédzserek, ennek megfelelően olyan animációs és élőszereplős sorozatokat mutattak be mint a Hot Wheels, a Lego Ninjango, a Transformers, a Voltron, az X-Men és a The Avatars.

A Tha Avatars főszereplői (fotó: AMC)

“Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy 2019. december 31-ét követően kivezetjük a Megamax csatornát a hazai televíziós kínálatból. Folyamatosan optimalizáljuk a portfóliónkat, és ez a változás ennek a folyamatnak az eredménye. A társaság gyerekcsatorna-portfóliójához tartozó JimJam és a Minimax változatlanul kiemelt figyelmet kap, a befektetések folyamatosak. Mindkét csatorna tartalmi kínálatát folyamatosan bővítjük, a világ számos országában népszerű JimJam arculata pedig éppen egy évvel ezelőtt újult meg. A Megamax bezárása a társaságunk más csatornáit semmilyen formában nem érinti” – nyilatkozta a DTV Newsnak az AMC Networks International sajtóosztálya.