December 23-án egy különleges, hatrészes sorozat indul a TLC csatornán Család a földi mennyországban címmel. A hétfőnként 20 órakor jelentkező realityben megismerhetjük az Egyesült Államok déli részén élő Plath családot, ahol a szülők a modern, felgyorsult világtól elzárva, egy 22 hektáros farmon nevelik gyermekeiket. A 6 és 21 év közötti fiúk és lányok nem ittak még szénsavas üdítőt, nem tudják, kicsoda Pókember vagy Justin Bieber és sosem láttak még televíziót. Gyermekkorukat szüleikkel és testvéreikkel együtt, a természettel és istennel szoros kapcsolatban töltötték.

A szülők (Kim és Barry) azért hozta létre ezt a védett környezetet, hogy megóvják gyermekeiket a modern világ káoszától. “Ezzel tették lehetővé, hogy gyermekeik az általuk vallott értékek – kemény munka, adakozás, hagyományos családi szerepek – szellemiségében nőhessenek fel. A világ változásai azonban próbára teszik a családot abban, hogy megőrizzék konzervatív életmódjukat. Közel egy éve már, hogy a legidősebb Plath gyermek, Ethan feleségül vette kedvesét Oliviát, a pár pedig szakított a férj családjának hagyományaival: a szerelmesek nem vetik meg a cukrot, az alkoholt, a televíziót, valamint a közösségi média használatát sem.

Részlet a Család a földi mennyországban című sorozatból

Sokkal nyitottabbak a különböző életmódokra, nézőpontokra. Bár Ethan örömmel fogadta az új életet, a pár és Ethan családja között megnőtt a feszültség, amikor Oliviáék modern életstílusa elérte a fiú testvéreit is… A Plath gyermekek bár egy házban nőttek fel, ugyanazon értékek szerint – de csakúgy mint más családnál, itt sincs köztük két egyforma – temperamentumukban, jámborságukban. kötelességtudatukban, kalandvágyukban is különböznek egymástól” – írják a műsor ismertetőjében.

Vajon milyen lehet egy Facebook, tévéműsorok és gyorsételek nélküli élet? Fenntartható-e ma egy ilyen elzárt világ? Egyáltalán, jót teszünk azzal, ha ilyen szellemiségben neveljük a gyermekünket? Képesek lesznek felnőttként helyt állni a való világban? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk majd a TLC-n december 23-án induló Család a földi mennyországban című sorozatból.

Kiemelt kép: A Család a földi mennyországban szereplői (fotó: TLC)