Az RTL Klub idén a vártnál is korábban, január elsején indította új műsorrendjét, melynek meghatározó eleme a Drága örökösök című vadonatúj napi sorozat volt. A falus szappanopera 81 részen keresztül szórakoztatta a tévénézők sokaságát, és szinte kivétel nélkül minden alkalommal a hétköznap esték legnézettebb műsora tudott lenni. A Drága örökösök váltásaként érkezett meg április végén A Konyhafőnök új, civil versenyzős évada. A jelenleg is látható gasztroreality azonban június elején véget ér, és az RTL Klub olyan nyári kínálatra vált, amelyben a premier sorozatok kapják a főszerepet.

Június 10-én, pünkösdhétfőn indul az RTL Klubon a csatorna vadonatúj török sorozata, a Megtörve. A Kivanc Tatlitug (Ezel – Bosszú mindhalálig, Tiltott szerelem, Kuzey Güney – Tűz és víz) főszereplésével készült akció-krimi története négy olyan emberről szól, akik nem ismerik egymást, ám egy végzetes estén örökre összefonódik a sorsuk. A Megtörve (Carpisma) 2018-ban debütált Törökországban, és idén májusban ért véget. A dupla részes premier 19:35-kor kezdődik, a folytatás hétköznap esténként 19:55-től lesz látható az RTL Klubon.

Kivanc Tatlitug a Carpismában (Fotó: imdb.com)

Nyáron különösen kedvez majd a török sorozatok rajongóinak az RTL Klub. A csatorna délutáni kínálatába ugyanis visszatér a Szulejmán, a magyar számozás szerinti 218. résztől kezdve folytatják a kosztümös történelmi dráma ismétlését 13:05-ös kezdéssel. A Szulejmánt követi a Megtörve előző napi, esti epizódjainak ismétlése, 16:50-kor, a szokott időben pedig továbbra is képernyőn marad a már a harmadik évadával jelentkező Elif – A szeretet útján. Szintén nem változik a Híradó (18 óra) és a Fókusz (19:05) kezdési időpontja.

Mr. Whiskey (fotó: RTL Magyarország)

A Barátok közt azonban a mostaninál majdnem félórával kezdődik majd hamarabb június 11-től. Az RTL Klub húszéves szappanoperája a Megtörve után, hétköznap 21 órától kerül adásba. Ennek köszönhetően korábban, 21:45-kor indul az esti sorozatsáv, és akárcsak tavaly, most is minden szériából heti 2-2 epizód lesz látható. 2018 legmelegebb hónapjaiban mutatta be az RTL főadója a Szemfényvesztők és a Doktor Murphy című sorozatokat, és idén is elhoz a csatorna két országos premiert. Június 12-én, szerdán 21:45-kor debütál a Mr. Whiskey (Whiskey Cavalier), az Egyesült Államokban 2019 februárjában elindított humoros akciósorozat. A történet főszereplője Will Chase, az FBI európai ügynöke, aki olyan csapatot hoz létre, ami példátlan a nemzetközi terrorelhárításban. Akciói során sikerül beszerveznie egy profi hackert és egy CIA-ügynököt is. A sorozatból mindössze egy 13 epizódos évad készült, amely szerdánként dupla részekkel lesz látható az RTL Klubon.

Isten belájkolt (fotó: RTL Magyarország)

A június 14-én, pénteken induló új sorozat az Isten belájkolt (God Friended Me) címet viseli. A dupla részekkel jelentkező dramedy 2018 őszén indult a tengerentúlon, az első évada húsz epizódból áll, és már dolgoznak a folytatásán. A történet főszereplője Miles Finer, egy ateista podcaster, akit Isten bejelöl a Facebookon. A profil pedig elkezd új barátokat ajánlani Milesnek, olyan embereket, akiknek segítségre van szüksége. A fiatal srác egy újságírónővel összeállva “hajtja végre isteni küldetését”, miközben megpróbál rájönni arra, ki vagy mi állhat Isten Facebook profilja mögött.

Az újdonságok mellett továbbra is képernyőn marad keddenként a Magnum, melyből június 11-től kezdve dupla adagot kapnak a tévézők. Június elején véget ér A mi kis falunk szombat esténként látható harmadik évada, amely minden korábbinál hosszabb volt. A nézők azonban nem maradnak kedvenc sorozatuk nélkül, ugyanis június 13-tól csütörtökönként 21:45-től az RTL Klub a legelső szezontól fogva megismétli A mi kis falunkat, heti 2 epizóddal. Szombaton és vasárnap a filmeké lesz a terep.

Kiemelt kép: A mi kis falunk, Megtörve és Isten belájkolt (fotók: RTL Magyarország)