Pálfi Györgynek, az egyik legegyedibb stílusú és legtehetségesebb magyar filmrendezőnek sem az idei lesz a kedvenc éve. A Nemzeti Filmintézet szám szerint négy darab készre csiszolt filmtervét utasította vissza egymás után, közülük pedig az egyik Csepella Olivér Nyugat+Zombik adaptációja lett volna. (Csak említésképpen: a Kölcsönlakást rendező Dobó Kata legújabb családi mozifilmjére kereken 900 millió forintnyi támogatást ítéltek oda…) Pontosan emiatt Pálfi egészen másik irányba kezdett nézelődni, aminek végeredménye egy mexikói koprodukció és egy tyúk mint a film főszereplője lett.

A Film.hu számolt be arról, hogy a Hukkle, a Taxidermia, a Final Cut: Hölgyeim és Uraim! vagy éppen a Szabadesés rendezője egy egészen elképesztő és már alapjaiban furcsa filmtervet készül megvalósítani. Mivel alig kap támogatást, így még a szokottnál is szorosabbra kell húznia a nadrágszíjat, emiatt pedig már színészeket sem fog leszerződtetni. Az egyelőre Tyúk munkacímen futó projektje egy igazi, valódi, farmon élő tyúkot fog megtenni főszereplőnek, aki egy idő után megelégeli, hogy a gazdája szüntelen elveszi a tojásait, holott ő gyerekeket, vagyis kiscsibéket szeretne. Emiatt pedig titokban, az emberek háta mögött költi ki kicsinyeit.

Pálfi György (Fotó: 24.hu)

Pálfi György (Fotó: 24.hu)

Az érdekesség az egészben az az, hogy Pálfi talált támogatókat erre a filmtervre: Muhi András mellett Daniela Hernandez mexikói producerrel együtt fogják elkészíteni ezt az egészet. Sőt az idén szeptemberben megrendezett San Sebastian Filmfesztiválon annyira imádták az ötletet az emberek, hogy Cannes-ba és Argentínába is meghívták őket. Mi nagyon szorítunk, hogy összejöjjön Pálfiéknak ez a film, és hogy legközelebb ne kelljen ennyire messzire menniük a támogatásért.

Kiemelt kép: Pálfi György (Fotó: 24.hu)