Magyarország egyik legrégebbi gasztrocsatornája, a TV Paprika 15 éve sugározza már itthon a legkülönfélébb produkciókat, a legnépszerűbb szakácsok főzős műsorait. A tévécsatornák számára az ősz a legfontosabb időszak, szeptember és december között mutatják be a legtöbb újdonságot, legyen szó showműsorról, realityről, vetélkedőről, saját gyártású vagy vásárolt sorozatról. A “buliból” pedig a kábeladók sem szeretnek kimaradni, ezért ők is beszállnak évről évre a kiemelt tévés szezon nézettségi versenyébe. A TV Paprika szeptemberben ezt vadonatúj produkciókkal teszi.

Szeptember 16-án, hétfőn 18:55-kor indul a csatorna saját műsorának, az Egy sima, egy fordított második évada. Az adásokban Kapusi Gerti gasztroblogger és Bede Róbert mesterszakács megmutatják, hogy egy-egy jól ismert, vagy egy különlegesebb alapanyagból hogyan készíthető két teljesen eltérő fogás. Így lesz a lecsóból lecsókrém, a lekváros piskotából pedig torta, és minden epizódban két ötletből négy fogás. A sorozat második évadából 20 darab, egyenként félórás adást forgattak.

Ugyanezen a napon, szeptember 16-én késő este, 22 órakor debütál a TV Paprikán A séf kedvence. A műsor készítői a világ legünnepeltebb szakácsai közül húszat kértek fel, hogy készítsék el azt a négy ételt, amelyeknek mai önmagukat és sikereiket köszönhetik. A konyha óriásai bemutatják szakértelmüket, szenvedélyüket és hihetetlen történeteket osztanak meg a nézőkkel. A húsz részes sorozat, akárcsak az Egy sima, egy fordított, harmincperces adásokból áll.

Mary Berry

A hónap végére is tartogat újdonságot a csatorna, szeptember 29-én 22 órától lesz látható a népszerű brit tévés szakács, a 84 éves Mary Berry vadonatúj műsora. A Mary Berry és a világ legjobb gyorsételei címet viselő hat részes sorozatban mozgalmas ínyenc utazásra hívják a tévénézőket. Mary olyan külföldi városokba utazik, ahol még sosem járt, és az otthonához közelebbi olyan helyekre is ellátogat, ahová általában nem juthatunk el. Az így szerzett élmények és tapasztalatok pedig visszatükröződnek saját gyors ételeiben, amelyeket út közben, tetőkön ülve, büfékocsiban vagy kávézók apró konyháiban készít el.

Kiemelt kép: Kapusi Gerti és Bede Róbert (fotó: AMC)