Az RTL Klub 2015-ben mutatta be a Válótársakat, amely hosszú idő után az első olyan fikciós sorozata volt a csatornának, mely filmes minőségben készült, és hetente csak egy alkalommal volt belőle látható új epizód. Nagy rizikót vállaltak a produkcióval, de a Stohl András, Scherer Péter, Lengyel Tamás, Földes Eszter, Gubás Gabi és Balsai Móni főszereplésével készült humoros dráma egy csapásra a tévézők kedvence lett. A Válótársak beindította a magyar sorozatdömpinget, amelynek javát ma is élvezhetjük.

A Válótársak óta elindult, és most is hatalmas sikerrel fut A mi kis falunk, jövőre már a harmadik szezonját kezdi A Tanár, akárcsak a jelenleg is minden hétköznap este látható Drága örökösök. De képernyőre került már az RTL Magyarország csatornáin egy hazai gyártású telenovella, az Oltári csajok, egy magyar thriller-krimi, az Alvilág és vasárnap esténként sugározzák idén ősszel az újabb vígjátéksorozatot, a rendőrös Jófiúkat. A sor pedig jövőre is folytatódni fog, ugyanis érkezik még a Mellékhatás című dráma, melynek középpontjában a meddőség és a béranyag-program áll, valamint egy vadonatúj, magyar fejlesztésú produkció, az Apatigris.

A Válótársak főszereplői, középen Scherer Péter (fotó: RTL Magyarország)

A Media1 számolt be arról, hogy Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója, a Nagy Kreatív Márkanapon leplezte le az Apatigrist. A sorozatot Köbli Norbert (A berni követ, Válótársak, Örök tél, Trezor, Apró mesék, A Tanár) és Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát) fejlesztette, a főszereplője pedig egy olyan apa lesz, aki egyedül neveli három nagylányát. A főhős “a férfi, aki nőt akar, és egy nő, aki viszont férfit; és mivel mind a ketten mást akarnak, sosem érthetik meg egymást. De szól ez a történet a családról is: apákról, anyákról, gyerekekről. Ezen dolgoztam az elmúlt két évben – a legnagyobb titokban” – írja saját Facebook oldalán az Apatigrisről az ötletgazda és forgatókönyvíró, Köbli Norbert.

A nyolc epizódos első évad főszereplőit Scherer Péter (Válótársak) és Gryllus Dorka (Ízig-vérig) alakítja, mellettük pedig olyan színészeket láthatunk majd mint Haumann Péter, Michl Juli (Oltári csajok, A Tanár), Rujder Vivien (Tóth János, Korhatáros szerelem) és Szalay Bence (Egynyári kaland, A Viszkis). A gyártó a Paprika Studios (A Tanár) lesz.

Kiemelt kép: Scherer Péter (fotó: RTL Magyarország) és Gryllus Dorka (fotó: Janine Guldener/vs.hu)