Még márciusban írtuk meg, hogy a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 405 millió forint támogatást ítélt meg a Ha elfárad, viheti című vígjáték elkészítésére, amelyet Rohonyi Gábor (Konyec – Az utolsó csekk a pohárban, Brazilok, Korhatáros szerelem) rendezésében láthatnak majd a hazai nézők. A sztori középpontjában egy népszerű, de ötlethiánnyal küzdő író és sosem látott, élénk fantáziával megáldott kisfiának találkozása áll, a főszerepre pedig Scherer Péter írt alá.

A Blikk információi szerint azonban a koronavírus közbeszólt, a film sajtófőnöke így fogalmazott a lapnak: “A járvány miatt egy hónappal eltolódott a forgatás kezdete, így megoldhatatlan egyeztetési nehézségek léptek fel. Scherer Péter a korábban már megkötött más filmes szerződései miatt nem tud a produkció rendelkezésére állni.” Scherer helyét a film egyik másik szereplője, Thuróczy Szabolcs veszi át. Időközben egy országos casting során megtalálták a kisfiút is: Pásztor-Várady Mór fogja eljátszani.

A forgatás június 15-én fog kezdődni a Kincsem és A Viszkis operatőrével, Szatmári Péterrel. Thuróczy és Pásztor-Várady mellett olyan színészek alkotják a szereplőgárdát, mint Kovács Patrícia, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli, a producerek között pedig ott van többek között Geszti Péter is. 

Kiemelt kép: Thuróczy Szabolcs, Pásztor-Várady Mór és Geszti Péter (Fotó: Facebook)