Schnabel Annabella Anyám macskája című diplomafilmjét beválogatták a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába. A fiatal tehetség idén végez Gothár Péter és Schwechtje Mihály mesterszakos filmrendező osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Az Anyám macskája főszereplője egy félig macskának, félig denevérnek öltözött férfi, aki álmai munkalehetőségére jelentkezik. A történet szerint a harmincas éveiben járó Félix az anyjával él, egyetlen boldogsága pedig a félig denevér-félig macska jelmeze. A férfi élete gyökeres változásnak indul, amikor megkapja álmai állását, amit ráadásul saját furry-jelmezében végezhet. Félix ezt követően lassan kiszakad az anyai elnyomás alól, és bár egyre több konfliktusban kell helyt állnia, végül önálló életet kezd élni. A diplomafilm főszereplői Fritz Attila és Máhr Ági, további fontos szerepekben pedig Urbanovits Krisztina, Csoma Judit és Andai Kati, valamint Csernai Mihály, Erdős Lili, Nagy Henrik és Czeiter Györgyné is láthatók.

A moszkvai filmfesztivált április 22. és 29. között rendezik meg, melyen Schnabel Annabella alkotása a rövidfilmes programban szerepel.

Kiemelt kép: Fritz Attila az Anyám macskája című filmben (fotó: Filmkontroll)