Idén májusban, a Media Hungary elnevezésű tévés konferencián árulta el Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, hogy milyen új produkciókkal készülnek a 2019-es év legfontosabb tévés időszakában, ősszel. A prezentációban szerepelt egy vadonatúj gameshow, egy különleges, ledfalas-labdás vetélkedő Stohl Andrással. Pár héttel a bejelentés után megjelentek az első, jelentkezésre felhívó ajánlók, melyekben feltűnt a népszerű színész-műsorvezető is. Ma azonban a TV2 kiadott egy közleményt, melyben az olvasható, hogy a Kapd el, ha tudsz! házigazdája Stohl helyett Kasza Tibi lesz. A műsornak pedig ma indul a forgatása.

A Kapd el, ha tudsz!-ban, akárcsak a Bezár a bazár!-ban egyszerre van szüksége a játékosoknak a tudásra és a jó reflexekre. A brit Catch Point formátum alapján készülő új TV2-s gameshow adásaiban három páros csapat verseng majd egymással az ötmillió forintos fődíjért. A stúdióban felépített hatalmas kivetítőn minden kérdés után tíz fotó tűnik majd fel, a játékosnak pedig nincs más dolga, mint az elé a kép elé állni, amely szerinte a jó válaszhoz tartozhat. “Ha jól döntött és a megfelelő fotó előtt áll, egy labda esik a kezébe 5 méter magasról és ezzel ölébe hullik a nyeremény is. Ha téved, de elég gyors és ügyes, akkor bárhonnan esik is a labda, ha elkapja, ugyanúgy jár a nyeremény.
A második fordulóban nehezedik a feladat: a megfejtés ismertetésekor minden ledfal fölül leesik egy-egy labda, a rossz válaszokhoz tartozó kilenc ledfal fölül kék, az egyetlen helyes válaszhoz tartozó ledfal fölül rózsaszín – utóbbit kell elkapni” – részletezi a szabályokat a közlemény.

A Catchpoint című vetélkedő

A három páros közül a két forduló után elbúcsúzik az, amelyik a legkevesebb pénzt gyűjtötte, a másik kettő duó a harmadik körben pedig egy sajátos párbajban méri össze tudását és ügyességét. Egy-egy perc alatt tíz villámkérdés dönt arról, melyikük jut a fináléba. A villámkérdésekből álló fordulóban elkapott labdánként 150 ezer forint a nyeremény, így akár plusz másfél milliót is magukkal vihetnek a döntő körre a játékosok. Amelyik duónak a tíz gyors kérdés után több pénze van, az jut a végső fordulóba, ahol egy feladványt kell csak megfejteniük.

“A kvízfalon megjelenő tíz lehetőség közül a páros egyenként kizár kilencet. Marad egy, amit jó megoldásnak gondolnak. Ezután eldönthetik, hogy kockáztatják-e az eddig összegyűjtött pénzüket az 5 milliós fődíjért. Ha igen, akkor el kell kapniuk az Aranylabdát ahhoz, hogy elvihessék a fődíjat, ha nem, azt is elveszítik, amit addig gyűjtöttek. Ha nem kockáztatnak, akkor biztosan elviszik, amit eddig összegyűjtöttek” – zárja az ismertetőt a csatorna.

Megkerestük a TV2 Sajtóosztályát, hogy miért cserélték le Stohl Andrást, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük a cikket!

Kiemelt kép: Kasza Tibi (fotó: TV2)