Horvát Lili magyar filmrendező meghívást kapott a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjába a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjével.

A thriller a Szerdai gyerek című többszörös díjnyertes alkotás után a második nagyjátékfilmje a rendezőnek. Az egyszerre mélységesen romantikus és bizsergetően rejtélyes történet egy sikeres agysebésznőről szól, aki New Jersey-ből visszaköltözik Budapestre, hogy a szerelme közelében lehessen. A férfi azonban nem jelenik meg a randevújukon, majd amikor mégis találkoznak nem ismeri fel a nőt. Ez pedig felveti a kérdéseket: a nő csak kitalált magának egy álomképet, vagy a férfi hazudik? És mi lesz a vége a közöttük gerjedő egyre erősebb vonzalomnak? „A Felkészülés… számomra elsősorban a szerelem projektív természetéről szóló személyes történet. A film a szerelmet az őrülettől elválasztó, nyugtalanítóan homályos határsávban játszódik. Mennyiben építjük önmagunkban a szerelmi történeteket? Meddig tart a vágyott valóság, és hol kezdődik a realitás? Mennyire másképpen megélhető két ember számára ugyanaz a szerelem?” – fogalmazott Horváth Lili. A különleges szerelmi történet a Velencei Filmfesztivál után a Torontói fesztiválon is bemutatkozik majd a nagyérdemű előtt.

A film a világpremiert követően, szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba.

Kiemelt kép: Stork Natasa és Bodó Viktor a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben (Fotó: Port.hu)