Három évvel ezelőtt, 2016 januárjában indult el Magyarországon a világ egyik legnagyobb online videós tartalomszolgáltatója, a Netflix. A tömérdek saját és vásárolt produkciót kínáló platform sokáig magyar felirat és szinkron nélkül létezett, ám pár hónapja néhány sorozatnál és filmnél megjelentek a magyar hangsávok. A címek azonban változatlanul angol nyelvűek maradtak.

Az egyik első sorozat, amelyhez elérhetővé vált a magyar szinkronsáv, az a Dead to Me. Az Egy rém rendes családdal ismertté váló Christina Applegate-tel készült, fekete humorú komédia főhőse egy olyan nő, aki nemrég veszítette el a férjét. A fiatal, kétgyermekes özvegy ingatlanügynökként keresi a kenyerét, és azért, hogy fel tudja dolgozni a fájdalmat, csoportterápiára jár, és minden módszert kipróbál, ami úgy tűnik, segíthet túllépni a gyászon. A terápia során ismerkedik meg Judyval (Linda Cardellini), akinek a vőlegénye szívinfarktusban hunyt el. Míg Jen depressziós lesz és sötét gondolataiba süpped, addig Judy minden pillanatban igyekszik pozitív maradni. Az ellentétek pedig vonzák egymást, a két nő nagyon hamar szoros barátságot köt és kiderül, hogy a halálesetek mögött bizony titok lapul.

A sorozat magyar változatát Aprics László rendezte. Jent Csondor Kata szinkronizálja, míg Judynak a debreceni Csokonai Nemzeti Színház ritkán szinkronizáló színésznője, Varga Klári kölcsönzi a hangját. A Dead to Me első évada tíz, egyenként közel 30 perces részből áll, és már megrendelték a folytatását.

A Dead to Me szinkronhangjai:

Christina Applegate (Jen) – Csondor Kata
Linda Cardellini (Judy) – Varga Klári
Sam McCarthy (Charlie) – Nagy Gereben
Luke Roessler (Henry) – Mayer Marcell
Keong Sim (Lelkész) – Dévai Balázs
Telma Hopkins (Yolanda) – Egri Márta
Max Jenkins (Christopher) – Fehér Tibor
James Marsden (Steve) – Miller Zoltán
Edward Fordham Jr. (Kyle) – Juhász István
Edward Asner (Abe) – Várkonyi András
Suzy Nakamura (Karen) – Balogh Anikó

Magyar szöveg: Vajda Evelin
Hangmérnök: Bederna László
Vágó: Pilipár Éva
Gyártásvezető: Boskó Andrea
Szinkronrendező: Aprics László
Stúdió: Direct Dub Studios

Kiemelt kép: A Dead to Me plakátja, részlet (fotó: Netflix)