Október 13-án 22 órakor debütál dupla résszel a National Geographic műsorán a Halálzóna című thrillersorozat. A történet 1989-ben játszódik, abban az évben, amikor az Egyesült Államok területén először mutatják ki a halálos vírust, az Ebolát.

Egy virginiai kutatóintézetben, Nancy Jaax (Julianna Margulies) alezredes épp egy gyanús szövetmintát vizsgál. Nancy-nek az ösztönei és a tapasztalatai azt súgják, hogy ezúttal nem egy egyszerű fertőzésről van szó, ezért tudományos nyomozásba kezd az igazság kiderítése érdekében. Nincs könnyű dolga, mert bár a mentora Dr. Wade Carter (Liam Cunningham) és kutatóorvos férje Jerry Jaxx (Noah Emmerich) kiállnak mellette, kollégái szkeptikusak a munkájával kapcsolatban, és nem érzik át a helyzet súlyosságát. Peter Jahrling virológus professzorral (Topher Grace), Nancy heves vitákat folytat a követendő stratégiát illetően, de kitartó munkával végül sikerül a halálos vírus jelenlétét kimutatnia, így a kutatók és a hadsereg egyaránt akcióba lendül, hogy a pusztító járvány kitörését megakadályozzák az Egyesült Államokban.

A Vészhelyzetből és A férjem védelmében című sorozatokból is ismert Julianna Margulies magyar hangja ezúttal nem Kováts Adél vagy Németh Kriszta, hanem Bertalan Ágnes lett, míg Liam Cunningham megkapta a Trónok harcában hallott orgánumát, Mihályi Győzőt, akárcsak a Doktor House-ban Wilsont alakító Robert Sean Leonard, aki évekkel később most “újra találkozott” Szabó Sipos Barnabással. Külön érdekesség, hogy a speciális téma miatt egy szakértő segítette a magyar fordítás elkészültét, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Főosztályának laboratúriumvezetője, dr. Kis Zoltán volt a lektor.

A Halálzóna magyar hangjai:

Julianna Margulies (Nancy Jaax) – Bertalan Ágnes
Liam Cunningham (Carter) – Mihályi Győző
Topher Grace (Peter) – Fekete Zoltán
Paul James (Ben) – Előd Álmos
James D’Arcy (Rhodes) – Rajkai Zoltán
Noah Emmerich (Jerry Jaax) – Dózsa Zoltán
Robert Sean Leonard (Humbolt) – Szabó Sipos Barnabás
Clark Backo (Liz) – Rácz Zsuzsa
Nick Searcy (Frank) – Bácskai János
Robert Wisdom (Tucker) – Faragó András
Grace Gummer (Melinda) – Andrádi Zsanett

Magyar szöveg: Juhos Melanie Laura
Szakértő: Dr. Kis Zoltán, NNK Nemzeti Biztonsági Laboratórium
Hangmérnök és vágó: Horváth Zoltán
Gyártásvezető: Masoll Ildikó
Szinkronrendező: Horváth Vilmos Zoltán

Kiemelt kép: Jelenet a Halálzóna című sorozatból (fotó: National Geographic/Amanda Matlovich)