Három évvel ezelőtt, 2016 januárjában indult el Magyarországon a világ egyik legnagyobb online videós tartalomszolgáltatója, a Netflix. A tömérdek saját és vásárolt produkciót kínáló platform sokáig magyar felirat és szinkron nélkül létezett, ám pár hónapja néhány sorozatnál és filmnél megjelentek a magyar hangsávok. A címek azonban változatlanul angol nyelvűek maradtak.

2016 júliusában debütált a Stranger Things, a Netflix saját gyártású horror-sci-fi sorozata, mely villámgyorsan hatalmas rajongótáborra tett szert, és melynek idei, harmadik évados premierje mindenkit lázban tartó “televíziós” esemény volt. A Stranger Things új részeit nem csak a tengerentúlon, hanem idehaza is sokan várták, az online tartalomszolgáltató pedig a történet folytatása mellett a széria magyar szinkronjával is meglepte a rajongókat. A sorozat cselekménye 1983-ban indul, a helyszín pedig egy fiktív amerikai kisváros, ahol a lakók nyugalmát egy kisfiú eltűnése zavarja meg. A srácot nem csak a rendőrség kezdi keresni, hanem barátai is önálló akcióra indulnak, azonban arra egyikük sem számít, hogy megmagyarázhatatlan természetfeletti dolgokkal kerülnek majd szembe, és felbukkan egy pszichokinetikus képességekkel rendelkező kislány.

A Stranger Things magyar változatát Majoros Eszter rendezte, a főszerepekben Zsigmond Tamara, Debreczeny Csaba, Hirtling István és Söptei Andrea hallható, a gyerekeknek pedig Kretz Boldizsár (az első két évadban), Vida Sára, Kálmán Barnabás és Tóth Márk kölcsönzi a hangját.

A Stranger Things magyar hangjai:

Winona Ryder (Joyce) – Zsigmond Tamara
David Harbour (Hopper) – Debreczeny Csaba
Finn Wolfhard (Mike) – Kretz Boldizsár/Bauer Gergő
Natalia Dyer (Nancy) – Andrusko Marcella
Gaten Matarazzo (Dustin) – Kálmán Barnabás
Caleb McLaughlin (Lucas) – Tóth Márk
Millie Bobby Brown (Eleven) – Vida Sára
Dacre Montgomery (Billy) – Novkov Máté
Paul Reiser (Dr. Owens) – Csankó Zoltán
Charlie Heaton (Jonathan) – Márkus Sándor
Sean Astin (Bob) – Kerekes József
Brett Gelman (Murray) – Jászberényi Gábor
Joe Keery (Steve) – Ágoston Péter
Sadie Sink (Max) – Stern Hanna
Noah Schnapp (Will) – Mayer Marcell/Gerő Botond
Matthew Modine (Martin) – Hirtling István
Cara Buono (Karen) – Söptei Andrea

További magyar hangok: Antal Olga, Beratin Gábor, Csuha Lajos, Dévai Balázs, Formán Bálint, Gáspárfalvi Szabolcs, Hajdu István, Hannus Zoltán, Harcsik Róbert, Jakab Márk, Mayer Maya, Mihályfi Balázs, Nagy Katica, Nagypál Gábor, Pál Dániel Máté, Pálos Zsuzsa, Schmidt Andrea, Tarr Judit, Törtei Tünde, Vida Péter, Welker Gábor

Magyar szöveg: Blahut Viktor
Szinkronrendező: Majoros Eszter
Stúdió: Mafilm Audio

Kiemelt kép: A Stranger Things első évadának plakátra, részlet (fotó: Netflix)