Három évvel ezelőtt, 2016 januárjában indult el Magyarországon a világ egyik legnagyobb online videós tartalomszolgáltatója, a Netflix. A tömérdek saját és vásárolt produkciót kínáló platform sokáig magyar felirat és szinkron nélkül létezett, ám pár hónapja néhány sorozatnál és filmnél megjelentek a magyar hangsávok. A címek azonban változatlanul angol nyelvűek maradtak.

Miközben a két fő amerikai képregénykiadó közül a Marvel uralja a mozivásznakat, a tévéképernyőkön a DC az, amelyik a nagyobb sikereket tudja felmutatni, nem csak nézőszámot, de pozitív visszhangot is tekintve. A Netflixre 2018-ban készült el a DC újabb adaptációja, amely azúttal a talán kevésbé ismert igazságosztókat, a Tini Titánokat állítja a középpontba. A szuperhősök kalandjaiból több feldolgozás is készült már, az egyik legnépszerűbb a hazánkban is bemutatott azonos című rajzfilmsorozat volt. A vezető amerikai streaming szolgáltatóra forgatott új széria azonban elhagyta a Tini-jelzőt, és egy igazán keményvonalas, felnőtteknek szóló akciósorozatot hoztak tető alá Titans címen. Nem is csoda a minőség, hiszen az alkotók között ott van A zöld íjászt, a Flash – A Villámot, a Supergirlt és A holnap legendáit is jegyző Greg Berlanti, valamint az Egy csodálatos elme Oscar-díjas forgatókönyvírója, Akiva Goldsman is.

A gonosztevőkkel harcoló fiatal szuperhősök történetéhez Szalay Csongor rendezett szinkronváltozatot. Érdekesség, hogy a 2003 és 2006 között itthon is futott Tini Titánok rajzfilmsorozatban ő volt az egyik szereplő, Gézengúz magyar hangja.

A Titans szinkronhangjai:

Teagan Croft (Rachel Roth) – Ruszkai Szonja
Brenton Thwaites (Dick Grayson) – Szatory Dávid
Anna Diop (Koriand’r) – Bánfalvi Eszter
Alan Ritchson (Hank Hall) – Varga Gábor
Minka Kelly (Dawn Granger) – Csondor Kata
Ryan Potter (Gar Logan) – Szalay Csongor
Read Birney (Dr. Adamson) – Mertz Tibor
Curran Walters (Jason Todd) – Baráth István
Conor Leslie (Donny Tory) – Nagy Katica
Melody Johnson (Anya) – Ősi Ildikó
Jeni Ross (Húg) – Molnár Ilona
Logan Thompson (Bif) – Molnár Levente
Jeff Clarke (Apa) – Péter Richárd
Seamus Dever (Trigon) – Fekete Zoltán
Rachel Nichols (Angela Azarath) – Sánta Annamária

Magyar szöveg: Szekeres Viktor
Hangmérnök: Tóth Imre
Vágó: Győrösi Gabriella
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Szinkronrendező: Szalay Csongor
Stúdió: Direct Dub Studios

Kiemelt kép: Netflix