Az RTL Klub 2017 szeptemberében mutatta be az Elif – A szeretet útján című sorozatot. A legtöbb, idehaza képernyőre került török produkció hazájában hetente csak egyszer jelentkezik új epizóddal, míg nálunk egy-két kivételtől eltekintve a török szériák minden hétköznap láthatóak. A Törökországban 2014-ben indult, és jelenleg is futó Elif azonban nem csak Magyarországon, hanem az anyacsatornán, a Kanal 7-en is napi sorozat.

Az Elif második évadát 2018 nyarán kezdte vetíteni az RTL Klub, és nem egészen egy év alatt le is adják a szezon mind a 230 részét. Az évadfinálé 2019. május 16-án 16:50-kor kezdődik. Az Elif – A szeretet útján rajongói azonban nem maradnak kedvenc napi török sorozatuk nélkül, ugyanis rögtön a finálé másnapján, május 17-én 16:50-kor elindul a harmadik szezon. Az új évfolyam a korábbiaknál is hosszabb lesz: 256 epizód kerül majd adásba. Az Elifből Törökországban most sugározzák az ötödik évadot, és áprilisban került adásba a széria 900. epizódja. Hazánkban a 400. résznél jár a produkció.

A TV2-n ezzel szinte párhuzamosan, május 16-án indul a Burak Özcivit és Fahriye Evcen főszereplésével készült kosztümös török drámasorozat, a Madárka.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: RTL Magyarország