Baranyi Benő Zanox – kockázatok és mellékhatások című filmterve támogatást kapott az ötödik Inkubátor Programon – számolt be róla a Filmhu. A kisrealista sci-fit júliusban kezdik forgatni Komlón, melyre statiszták jelentkezését is várják. A rendező korábban olyan kisfilmeket készített, mint a Tejcsarnok, a Csomagtartó vagy a Bújócska.

Zanox – kockázatok és mellékhatások című film Baranyi Benő első egész estés játékfilmje. A forgatás júliusban kezdődik Komlón és Dunaújvárosban, valamint egyéb falusi helyszíneken. A film a Salamandra Film gyártásában készül, producere Gyurin Zsuzsanna, a technikát a Sparks biztosítja Romwalter Judit koproducer jóvoltából, operatőre pedig Gajdics Dávid.

A rendező korábban elmondta, hogy régóta foglalkoztatja, hogy a magyar, vidéki közeget kisrealista hozzáállással dolgozza fel és megfűszerezze azt egy csepp abszurd fantasztikummal. A szinopszissal kapcsolatban elárulta, hogy a főszereplője a 18 éves, erősen gátlásos Misi lesz, aki “egy beazonosíthatatlan magyar iparvárosban él nagymamájával. Évek óta szerelmes az osztálytársába, Jankába, de nem mer felé közeledni. Pánikrohamai ellen a helyi gyógyszergyár Zanox nevű ingyenes kísérleti tablettáit fogyasztja, aminek nem várt mellékhatásai vannak: ha egy bizonyos fajta házi pálinkát iszik rá, akkor ugrik egyet az időben, de nem előre, ahogy mások szoktak, hanem vissza. A gyógyszer bevételével “visszaállítási pontokat” tud létrehozni az életében, amiket a pálinka segítségével tud elérni, de sajnos mindig csak a legutolsót. Misi ezt kihasználva próbálja elnyerni szerelme kegyeit és megakadályozni egy brutális támadást, ám túl nagy terhet vállal magára, és végül megoldhatatlannak tűnő bonyodalmakba keveredik.”

Akinek megtetszett a koncepció, az most akár csatlakozhat is a produkcióhoz, ugyanis az alkotók statisztákat keresnek a forgatáshoz: bármilyen korosztályból szívesen fogadnak jelentkezőket, akik hétköznapi járókelőket alakítanának a filmben. A jelentkezőktől azt kérik, hogy írják meg, melyik városban élnek, hány évesek, és csatoljanak magukról egy egész alakos, valamint egy arcközeli fotót. A jelentkezéseket a zanoxfilm@gmail.com e-mail címre várják.

Kiemelt kép: Zanox – kockázatok és mellékhatások (Fotó: Film.hu)