Bizonyára mindenkinek megvan a kedvence, ha A mi kis falunk kerül szóba, sokan pedig ilyenkor azonnal rábökik, hogy Pajkaszeg borvirágos közmunkásain vidulnak a legnagyobbakat, akiket Debreczeny Csaba (Szifon), Kerekes József (Baki) és Molnár Áron (Matyi) alakítanak. A rajongók legnagyobb sajnálatára azonban utóbbi úgy döntött, hogy távozik a szériából, maga mögött hagyja karakterét. 

Bár a jelenleg is futó 4. évadban még látható, azonban a jövőbeli szezonokban (ha készülnek) már nem fog részt venni a színész, aki a következőket nyilatkozta A mi kis falunk sorozatról az RTL Klub Fókusz című műsorában: “Nagyon hálás vagyok a sorozat elmúlt négy évének, mert sok jó embert és nagyon klassz stábot ismertem meg. Nem mellesleg A mi kis falunknak köszönhetem, hogy létre tudtam hozni a saját zenei projektemet, a noÁr-t.”

Molnár Áron a siker ellenére úgy érezte, hogy változtatnia kell, mivel a hosszú forgatási napok miatt sokszor nem jutott ideje a saját zenei projektjére sem, ráadásul nem érezte, hogy bárhova is tartana a karaktere: “Matyi a részem marad. Nagyon-nagyon jó volt csinálni, de óhatatlanul velejárója egy ilyen produkciónak, hogy a karakter nem igazán fejlődik és inkább helyzetkomikumokba kerülnek bele, és nem a karakter íve fejlődik.”

Kapitány Iván természetesen elfogadta a színész döntését: “Áron életében eljött az a pillanat, amikor már a sorozatban nincs akkora vonzerő a saját karakterét illetően, így más feladatok, másfajta impulzusok kerültek előtérbe. Sajnáltam, hogy így döntött, de megértem, hogy a saját, személyes elképzelései fontosabbak lettek annál, minthogy a sorozatban a továbbiakban dolgozzon.”

Ti sajnáljátok Matyi távozását?

Kiemelt kép: Jelenet A mi kis falunkból (fotó: RTL Klub)