Sokak kedvenc, ikonikus filmrendezője, az amerikai Quentin Tarantino a 2015-ös Aljas nyolcas óta nem jelentkezett új filmmel. Ezt a négy éves szünetet töri meg a hazánkban augusztus 15-én mozikba kerülő Volt egyszer egy… Hollywood-dal, amely a showbiznisz fővárosának életébe kalauzolja el a nézőket, véresen komoly(talan) módon, sztárszereposztással. Az 1969-ben játszódó történetet számos nagy filmklasszikus inspirálta, melyeket most a magyar tévézők is láthatnak.

“A Sony Pictures segítségével kiválaszthattam azokat a filmeket a Columbia Pictures kínálatából, amelyek a legjobban megidézik azt a korszakot, amikor a Volt egyszer egy… Hollywood játszódik. Nagyon boldoggá tesz, hogy megoszthatom ezeket a remekműveket a nézőkkel” – mondta Quentin Tarantino a VIASAT6-on július 26-án, ma késő este kezdődő filmmaraton kapcsán. Július 26. és augusztus 4. között két csatornán, a VIASAT6 mellett a Sony Movie Channelen kerülnek képernyőre egymást követő éjjeleken, 22 és 23 órai kezdettel Tarantino kedvenc filmjei a hatvanas évekből.

“A filmek mellett különleges kiegészítő tartalmak is képernyőre kerülnek, Quentin Tarantino és Kim Morgan, író és filmtörténész beszélgetéséből még többet tudhatunk meg Hollywood hőskoráról és a filmkészítésről, sőt, a vadonatúj moziból is egyre több részletet láthatunk” – írja még a filmmaratonról hírt adó közlemény.

A Tarantino kedvencei-filmmaraton programja:

Bontóbrigád, július 26., VIASAT6
A kaktusz virága, július 27., VIASAT6
Szelíd motorosok, július 28., VIASAT6
Bob és Carol és Ted és Alice, július 29., Sony Movie Channel
Divatszalon, augusztus 1., Sony Movie Channel
Fejjel a falnak, augusztus 2., Sony Movie Channel
Portugál kémkaland, augusztus 3., Sony Movie Channel
A pisztoly igazsága, augusztus 4., Sony Movie Channel
Arizona fosztogatói, augusztus 4., Sony Movie Channel

Kiemelt kép: Jelenet A kaktusz virága című filmből